• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik danas razgovara sa Boreljom: PIK nastavlja političko nasilje

Autor Nikolina Damjanić

Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik rekao je da će danas imati telefonski razgovor sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Boreljom u vezi sa posljednjim saopštenjem Savjeta za provođenje mira o odluci NSRS o VSTS-u.

 viber_image_2021-09-14_20-21-41-023 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Osvrnuo se na mandat bivšeg šefa evropske diplomatije Ketrin Ešton.  

"Oni će uraditi isto kao prije 10 godina kao što je uradila Ketrin Ešton, a to je da nas opet prevare. I to na istom pitanju, a to je pravosuđe", rekao je Dodik za RTRS.

Dodik je naglasio da je Eštonova tada došla u Srpsku i tražila da se prolongora referendum, jer je znala rezultate unaprijed.

"I šta sad, ja da ponovo vjerujem Borelju i to u smislu da nas prevari u narednih 10 godina", dodao je Dodik.

Srpska, kako je istakao, nastavlja da radi svoj posao.

"Narodna skupština će sprovesti demokratsku raspravu o VSTS-u. Mi ćemo to usvojiti u Narodnoj skupštini i taj zakon ćemo realizovati", istakao je Dodik.

Dodik je naveo da je podvala kompletna priča PIK-a i poslanika u Evropskom parlamentu koji su rekli da usvajanje Nacrta zakona o VSTS Srpske nije u skladu sa Ustavom.

"To je medijska propaganda koja je napravila nered u BiH. Sada ti stranci brane svoje smeće, koje su kreirali prije deset do 15 godina, antiustavno, bez ikakvih normi. Visoki predstavnik nikad nije imao pravo i mi to upravo govorimo. Nećemo se umoriti podsjećati na to", rekao je Dodik.

Istakao je da je trebalo ranije sa sjednu i razgovaraju o problemima Srpske, ali ovdje toga nema.

"Ovdje se radi o nastavku političke sile, kao što je cijela priča oko Kristijana Šmita. On je došao ovdje, a niko ga nije imenovao", napomenuo je Dodik.

Podsjetio da Dejton kaže da strane potpisnice Aneksa 10, među kojima je i Republika Srpska, ali da je niko ništa nije pitao, već pošalju nekoga ovdje koji priča kako je visoki predstavnik.

"Mi to treba da prihvatimo da bi oni sjedili i svoje lažne izvještaje koje su ranije ti ambasadori slali iz BiH ponovo mogli da očuvaju. Radi se o njihovim promašenim poslovima, oni su ovdje sijači nesporazuma, nestabilne BiH i to je pravo ime", rekao je Dodik.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE