• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džaferović podržao uvođenje sankcija Dodiku: Odbacio je dijalog, prigrlio secesionizam

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović podržao je usvajanje amandmana Evropskog parlamenta, u kojem se postupci vlasti Republike Srpske nazivaju secesionističkim i Evropski savjet poziva da uvede sankcije srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku.

 Džaferović podržao uvođenje sankcija Dodiku: Odbacio je dijalog, prigrlio secesionizam Izvor: Anadolija/Miomir Jakovljević

"Više od dvije trećine poslanika Evropskog parlamenta je precizno definisalo poteze vlasti RS kao neustavne i secesionističke. Jako je važno da su predstavnici građana Evropske unije prepoznali šta se dešava i da su odbacili retoričke varke Milorada Dodika i njegova pseudotumačenja Ustava, kojima je pokušao obmanuti međunarodnu javnost", navodi Džaferović u saopštenju za javnost.

Prema njegovim riječima, Dodik je odbacio dijalog u institucijama kao način rješavanja nesporazuma i okrenuo se unilateralnim potezima s ciljem rušenja ustavnog poretka, uspostavljenog kroz implementaciju Dajtonskog sporazuma.

"Svima je jasno da je Dodik pretnja miru. Pošto su iscrpljeni svi drugi modaliteti, jedini način da se suzbije ovo potkopavanje mira jesu odlučne sankcije prema Dodiku lično i njegovim saradnicima u politici i biznisu", rekao je Džaferović.

(Beta)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ihba

Ako si malo posten,krenućeš sa podrškom za sebe i svog šefa bakira, sa sankcijama ali pošto nisi pošten,nemože se očekivati ništa bplje od tebe.

MONDO REPORTAŽE