• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković o izborima i opozivu: "Pozivam ih da to urade"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković čestitao je svim učesnicima izbora za članove savjeta mjesnih zajednica i pozvao SNSD da na narednoj sjednici Skupštine grada pokrene njegov opoziv, ako žele, ali da će izgubiti.

 Stanivuković pozvao SNSD da pokrene opoziv Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Na pitanje novinara da li će podnijeti ostavku zbog rezultata izbora za članove mjesnih zajednica i da li očekuje da će SNSD pokrenuti njegov opoziv, Stanivuković je rekao da je spreman da u dnevni red predstojeće sjednice gradskog parlamenta doda tačku "opoziv gradonačelnika".

''Oni imaju većinu i ja bih bio srećan da oni imaju hrabrosti da to učine. Izazivam ih da to urade, odmah sada u srijedu", rekao je Stanivuković.

Poručio im je da će ''doživjeti debakl'' kad god odluče da pokušao sa opozivom.

Naglasio je da je pobijedio u 43 mjesne zajednice kad je izabran za gradonačelnika, da je lista SNSD lista pobijedila u 50 mjesnih zajednica, a lista opozicije u samo sedam mjesnih zajednica kada se gleda izbor za odbornike.

Dodao je da je SNSD na prošlim izborima za mjesne zajednice pobijedio u 56 a sada u 43.

''Mi radimo istraživanja. Moja podrška u Banjaluci je 55 odsto, a pozitivan rejting 24", naveo je Stanivuković, trvdeći da pojedinci iz SNSD imaju daleko manju podršku.

''Ali govorimo o ličnostima. A stranačka disciplina i režim, to je nešto sasvim drugo", smatra Stanivuković.

On je čestitao jsvima koji su učestvovali na izborima za savjete mjesnih zajednica, prije svega izabranim članovima savjeta istakavši da je to velika čast u jakoj konkurenciji i najvećoj zabilježenoj izlaznosti.

Bez obzira na to iz koje organizacije dolaze, kako je istakao – očekuje da će novi članovi savjeta mjesnih zajednica sarađivati sa svim organima Grada.

"Sa aspekta Grada, značajno je da smo animirali toliki broj ljudi koji su izašli na izbore s obzirom na to da je izlaznost u odnosu na prošle izbore 2017. godine bila duplo veća", kazao je on.

Prema njegovim riječima, to je pokazatelj da su građani sve više zainteresovani za izbore, a posebno izbore mjesnih zajednica čime je dodatno dat i pokazan legitimitet MZ sa kojima će administracija imati intenzivnu saradnju.

"Moja važna poruka jeste da bez obzira na to ko je pobijedio, Grad Banjaluka će posvećeno da radi i ulaže u svaku mjesnu zajednicu. Nikakvi izbori ili izlaznost ili bilo koje druge oklonosti ne treba i ne smiju da budu prepreka da Grad posmatra MZ na jedan važan način i da ulaže ravnomjerno u svaku mjesnu zajednicu, uzimajući u obzir veličinu, broj stanovnika i sl.", poručio je gradonačelnik.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE