• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borelj: Sankcije BiH su posljednja opcija

Autor Nikolina Damjanić

Šef diplomatije EU Žozep Borelj izjavio je večeras da je EU spremna da iskoristi sve raspoložive instrumente kako bi BiH izašla iz političke krize, ali naglašva da će sankcije biti upotrijebijeljene samo kao "posljednja moguća mjera".

 Žozep Borelj Izvor: Shutterstock

Borelj je poslije rasprave u Savjetu EU o očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta u BiH i funkcionalnosti državnih institucija, poručio da u "Evropi nema mjesta za one koji žele podijeljenu BiH".

"Spremni smo da iskoristimo sve moguće instrumente ako to situacija bude zahtijevala. To uključuje i finansijsku pomoć i restriktivne mjere, ali to će biti iskorišćeno samo kao posljednja mjera. Mi svakako biramo dijalog i sporazum unutar zemlje kako bi se obezbijedile reforme neophodne za sljedeće izbore", poručio je Borelj

Očekivalo se da bi se na današnjoj sjednici moglo raspravljati i o evropskim sankcijama Miloradu Dodiku ali kako javlja reporter N1 preovladalo je mišljenje da za to nije vrijeme. Najviše se, govorilo o izmjeni izbornog zakona. Ministri su upoznati sa situacijom i čini se da će se na reformi insistirati kako bi izbori u oktobru bili održani.

(Agencije, N1)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE