• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski klub u Parlamentu BiH neće prisustvovati sutrašnjoj sjednici o Ukrajini

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik srpskog kluba poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić rekao je da US, zajedno u koordinaciji sa SNSD-om i SDS/PDP/DNS neće prisustvovati na hitnoj sjednici Predstavničkog doma.

 Borenović o  sjednici predsjedništva Izvor: PS BiH

Stevandić kaže da je sjednica zakazana da bi produbila podjele i izazvala sukobe u BiH

"Parlamentarna skupština BiH nije zadužena za spoljnu politiku, koja je Ustavom definisana kao nadležnost Predsjedništva BiH, čiji su članovi iz Federacije BiH juče odbili da raspravljaju o istoj temi na prijedlog srpskog člana Predsjedništva BiH. Poslanici iz Republike Srpske posvećeni su očuvanju mira, očuvanju Dejtonskog sporazuma i ustavnih principa koji definišu jednaka prava tri naroda i dva entiteta", naveo je Stevandić.

Ranije je potvrđeno da Klub poslanika SDS-a, PDP-a i DNS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH neće prisustvovati sutrašnjoj hitnoj sjednici.

"Nećemo prisustvovati sjednici", rekao je Srni poslanik PDP-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH i lider ove stranke Branislav Borenović.

Lider DNS-a i poslanik ove stranke u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Nešić potvrdio je takođe da ni on neće prisustvovati sutrašnjoj hitnoj sjednici u vezi sa ukrajinskom krizom.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović smatra nepotrebnim sazivanje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o krizi u Ukrajini, jer je to tema za Predsjedništvo BiH.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović rekao je juče da parlament BiH nije institucija koja treba da se bavi krizom u Ukrajini, nego da je za ta pitanja nadležno Predsjedništvo BiH.

"Nije to tema za Predstavnički dom, nego za Predsjedništvo BiH", rekao je Radmanović.

Iz Parlamentarne skupštine BiH najavljeno je da će sutra u Sarajevu biti održana hitna sjednica Predstavničkog doma u vezi sa krizom u Ukrajini koju je zatražilo devet poslanika iz Federacije BiH, među kojima je predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Zvizdić.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE