• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Univerzitet Istočno Sarajevo nema Fakultet za bezbjednost, Vasić tvrdi: Diplomirao sam i pravo i višu školu za trenere

Autor Brankica Spasenić

Biografija Kostadina Vasića (Ujedinjena Srpska), koji je nedavno imenovan za v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS, posljednjih dana ne prestaje izazivati burne reakcije, prije svega zbog njegove osuđivanosti, ali i formalnog obrazovanja.

 diploma kostadina vasića Izvor: Srna

Prema podacima o imovini i biografiji političara koju je objavio CIN, navodi se da je Vasić diplomirao 2009. godine na Fakultetu za bezbjednost u Istočnom Sarajevu, međutim na trenutnom spisku 15 fakulteta i akademija ovog Univerziteta ne nalazi se i Fakultet za bezbjednost.

Na to je danas ukazao i predsjednik DNS-a Nenad Nešić koji je je ocijenio da je “skandalozno i nedopustivo što Vlada Republike Srpske ignoriše revolt javnosti i zahtjeve da poništi odluku o imenovanju Vasića”.

''Tražimo da se javnosti dostavi na uvid uvjerenje o nekažnjavanju novog v.d. direktora Кostadina Vasića, kao i uvjerenje da se protiv njega ne vodi sudski postupak, ili da se javno kaže da za kadrove Ujedinjene Srpske ne važi zakon. Pored toga, Univerzitet u Istočnom Sarajevu ima 15 fakulteta i nijedan od njih nije Fakultet za bezbjednost, pa tražimo i da se javno objavi gdje je i kada diplomirao direktor Vasić'', istakao je Nešić.

Mondo je poslao upit Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, kao i Narodnoj skupštini RS gdje je Vasić šef Kluba poslanika Ujedinjene Srpske, tražeći informacije o zanimanju i Vasićevoj diplomi, ali odgovore još nismo dobili.

Mondo će objaviti ove podatke, čim nam ih nadležne institucije dostave.

Za ove podatke obratili smo se i Vasiću, koji tvrdi da je diplomirao dva fakulteta na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, spomenuti za bezbjednost, kao i Pravni fakultet, a da je osim toga završio i Višu školu za sportske trenere.

Kritikovao je i izjave Nešića, ucjenujući da se zapravo radi o udaru na Ujedinjenu Srpsku.

Na pitanje da li je on po struci “menadžer bezbjednosti”, Vasić nam je odgovorio da je “diplomirani pravnik”, a da je diplomirao na fakultetu u Istočnom Sarajevu.

“Imam dva fakulteta i višu školu. Ja sam diplomirani pravnik. Bio sam zamjenik ministra bezbjednosti, rukovodio upravljanjem resursima i prošao sve provjere NATO-a i svih bezbjednosnih službi, 16 godina sam poslanik, a 30 godina idem na izbore i nemoguće je da je sav taj narod lud da bi meni dao povjerenje. Ispoštovano je i sve ono što stoji u statutu Instituta za javno zdravstvo RS, iako još nisam ni preuzeo dužnost”, naveo je Vasić.

Osim diploma VSS, izdvojio je i završenu višu školu.

“Završio sam Višu školu za sportske trenere i čitav život sam se bavio fudbalom”, dodao je Vasić.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Maerik

Hahahaha ja ovog kloca boze pomozi.On i fakultet su nebo i zemlja i garantovano ima samo drugare iz osnovne škole.Zlo i naopako nam se piše sa ovakvim seoskim siledzijama i kabadahijama i sa vlasti koja ovakve podržava.Odavde treba bežati što dalje.

.,.

@Maerik Bježi,niko te ne drži,bježi gdje je bolje nego ovde.Samo da se nevratiš pre nego si zamakeo.

MONDO REPORTAŽE