• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posebna sjednica NSRS: Borački dodatak da ne bude manji od 5 KM po mjesecu učešća u ratu

Autor Vesna Kerkez

Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske predložili su večeras zaključke kojim se zadužuje Vlada Srpske da u roku od 60 dana donese uredbu o boračkom dodatku koji ne smije biti manji od pet KM po mjesecu učešća u zoni borbenih dejstava.

 NSRS: Borački dodatak pet km po mjesecu učešća u ratu Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Narodna skupština Republike Srpske zadužuje Vladu Srpske da u roku od 60 dana osnovicu za obračun ličnih i porodičnih invalidnina poveća na 80 odsto od prosječne neto plate.

Zadužuje se Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite da izvrši pravičnu kategorizaciju po pripadnosti oružanim snagama, na način da razdvoji borce koji su učestvovali u direktnim borbama od onih koji nisu.

Narodna skupština zadužuje Vladu da izmjeni Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju kako bi se omogućio odlazak u penziju demobilisanim borcima sa 58 godina života.

Zadužuje se Vlada Srpske da hitno nađe rješenje za zapošljavanje đece poginulih boraca i stambeno zbrinjavanje nezbrinutih porodica.

Vlada Srpske treba bez odlaganja da pristupi izmjenama i dopunama svih zakona i podzakona kako bi bio poboljšan položaj boračkih kategorija, njihovih porodica, te pripadnika MUP-a i nekadašnje Vojske Republike Srpske Krajine.

Narodna skupština zadužuje Vladu Srpske da u izradi najboljih rješenja aktivno uključi predstavnike svih boračkih organizacija i udruženja.

Zaključke su predložili klubovi poslanika SDS, PDP, DNS, poslanička grupa SPS-a i samostalni poslanici Krsto Jandrić i Budimir Balaban.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE