• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukidanje akciza na gorivo direktno utiče na budžete entiteta

Autor Vesna Kerkez

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas da ukidanje akciza na gorivo direktno utiče na budžete entiteta, te da je loše što je Predstavnički dom BiH donio odluku mimo saglasnosti vlada entiteta i Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje

 tegeltija: predug rok na koji su ukinute akcize za gorivo Izvor: Srna

Tegltija je rekao da je predug rok na koji su ukinute akcize na gorive, ali da o tome odlučuje Parlamentarna skupština BiH.

"Srbija će to najvjerovatnije uvesti na mjesec dana, Hrvatska uvodi na tri mjeseca, a BiH na šest mjeseci", izjavio je Tegeltija na konferenciji za naovinare nakon sastanka sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem i premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem, kojem je prisustvovao i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac.

On kaže da mjere treba prilagođavati okruženju, te da ostaje da se vidi odluka Doma naroda u Pralamentranoj skupštini BiH.

Tegeltija je rekao da se o diferenciranoj stopi PDV-a u BiH razgovara već 10 godina, te da je uvijek prepreka bio stav Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje, koji je uvijek insistirao na jedinstvenoj stopi.

On je naveo da su oba zakona i o akcizama i o PDV sada u nadležnosti Doma naroda BiH.

Tegeltija je istakao da su subvencije mnogo bolja pomoć onima kojima su ugroženi, nego poreske politike jer nikada nisu dovoljno pravedene.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE