• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Traži se hitna sjednica Doma naroda kako bi se ukinule akcize

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Opozicija u Parlamentarnoj skupštini BiH prikuplja potpise za sazivanje hitne sjednice Doma naroda da bi se i ovaj dom, nakon što je to uradio Predstavnički dom, izjasnio o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH kojim se ukidaju akcize na naftne derivate.

 Sjednica Doma naroda o ukidanju akciza Izvor: FENA Hazim Aljović

Saša Magazinović iz SDP-a rekao je danas na konferenciji za novinare u Sarajevu da je prikupljanje potpisa pokrenuo delegat Denis Bećirović nakon što je dobijena informacija da je sjednica tog doma zakazana za 24. mart, što smatra neprihvatljivo dugim periodom.

Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini po hitnom postupku kojom se na šest mjeseci ukidaju akcize u BiH usvojen je sinoć sa 31 glasom za, bez protiv i jednim suzdržanim.

Samostalni poslanik Denis Zvizdić, koji je i predsjedavajući Predstavničkog doma, nada se da će Dom naroda po hitnom postupku usvojiti prijedloge zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH, o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu i o javnim nabavkama, čime će BiH ostvariti progres ka dobijanju kandidatskog statusa.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE