• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarović: Ako se ne probudimo, uskoro nećemo imati goriva na pumpama

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

"Ako vlast ovako nastavi, ne da ćemo imati visoku cijenu goriva, nego ga neće nibiti na pumpama", kaže predsjednik SDS-a.

 206922286_610492649924466_4640648136519720032_n.jpeg Izvor: Vedran Ševčuk - Mondo

"Srpska demokratska stranka će podržavati ukidanje akcije na gorivo, nadam se da će i druge stranke. Međutim, treba da se pobrinimo za to odakle i kako ćemo dalje da se snadbijevamo gorivom jer se tržišta zatvaraju", izjavio je danas Mirko Šarović, predsjednik SDS, povodom sjednice PS BiH.

"Ako vlast ovako nastavi da spava, ne da ćemo imati visoku cijenu gorivu, nego da nećemo uopšte imati gorivo. Umjesto da pregovaraju sa INA-om, Gaspromom, odnosno naftnom industrijom Srbije, da vidimo da li možemo iz Ploča da obezbijedimo gorivo, niko o tome ne razmišlja. Pitanje je danas kada će ovo postati najvažnije i boljim se da, ako se ovako nastavi, uskoro nećemo imati goriva na pumpama“, javio je Šarović.

Možda će vas zanimati

Ovo zasjedanje Parlamenta, navodi on, trebalo je da bude mnogo ranije, jer svi drugi u okruženju već imaju neke sistemske mjere.

"Naša vlast nažalost još spava, posebno Savjet ministara BiH. Svi prijedlozi koji su danas na sjednici su prijedlozi poslanika, a ne od vlasti, što bi trebalo biti uobičajena procedura. Međutim, oni su još u nekom zimskom snu, a ministri čak nisu ni došli na sjednicu", napomenuo je Šarović.

Predložili smo, dodaje on, da se osnovne životne namirnice ubuduće oporezuju sa 5% jer smatramo da je to neka mjera koja bi ublažila siromašenje stanovništva i pomogla najugroženijim kategorijama.

"Moramo da damo adekvatan odgovor na krizu i nadamo se da ćemo dobiti podršku poslanika za ovaj naš prijedlog. Važno je da se kao, i druge zemlje u regionu i cijelom svijetu, probudimo, budemo konkretni i da donesemo neophodne sistemske mjere koje će održati ekonomiju zemlje", kazao je Šarović.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE