• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borenović: Odmah sniziti cijenu goriva za 40 feninga

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Građani nemaju nikakve koristi od političkih prepucavanja, poručio Borenović

 Borenović traži sniženje cijene goriva za 40 feninga Izvor: Facebook/Branislav Borenović

"Smanjenje cijene goriva i stope PDV-a na osnovne životne namirnice danas moraju biti osnovne teme sjednice Predstavničkog doma, jer zahtijevaju hitno rješavanje i to je ključni razlog zašto danas teške političke teme moramo ostaviti po strani", rekao je predsjednik PDP-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović.

On je istakao da građani neće osjetiti nikakav pozitivan efekat političkih prepucavanja, ali će osjetiti ukoliko se izglasaju zakoni kojima se ukidaju akcize na gorivo i stopa PDV-a spusti sa 17% na 5%.

Borenović kaže da se svi već duži period suočavaju sa divljanjem cijena, što osjeti svaki čovjek, dok se skok cijene goriva posebno odrazio na prevoznike koji su bili prinuđeni da reaguju.

"Za to vrijeme Savjet ministara, koji čini vladajuća BH koalicija SNSD-SDA-HDZ, po svom običaju ne reaguje i ćuti. Zato je parlamentarno djelovanje neophodno, odnosno potrebno je da usvojimo mjere kojima će cijena osnovnih životnih namirnica biti snižena za krajnjeg potrošača, a drugom mjerom odmah sniziti cijenu goriva za 40 feninga", istakao je Borenović.

On je rekao da očekuje da ova dva zakonska rješenja danas budu usvojena:

"Nakon Predstavničkog doma, očekujem hitnu sjednicu Doma naroda, kako bi potvrdili ove odluke koje bi tada stupile na snagu. Ko ne podrži ova dva zakonska rješenja snosiće ogromnu odgovornost za velika poskupljenja, a jasno će se znati koje su stranke, odnosno poslanici bili protiv, čime su direktno protiv interesa naroda", poručio je Borenović.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE