• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarović o prijedlogu za nultu stopu PDV-a: Pozivamo SNSD da ne gube vrijeme i sutra ulože amandman

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović kaže da podržava prijedlog SNSD-a koji podrazumijeva smanjivanje stope PDV-a na osnovne životne namirnice, sa već usvojenih pet odsto na nula, te da sutra na sjednici Doma naroda ulože amandman na usvojeni zakon.

 AT0Y7756 Izvor: SDS

"Mi smo spremni podržati amandman jer je naš prvobitni prijedlog koji datira još od 2014. godine bio da osnovne životne namirnice, hrana za djecu i sjemena za sjetvu budu oslobođena PDV-a", rekao je  Šarović.

Šarović podsjeća da je prijedlog zakona iza kojeg je stajao SNSD bio da se ta stopa PDV-a smanji na 10%.

"Njihov inicijalni prijedlog je bio 10 odsto na šest mjeseci, dok je naš prvobitni prijedlog bio ukidanje PDV-a na osnovne namjernice neograničenog roka pošto je izvjesno da će ova ekonomska kriza potrajati. U želji da dođemo do rješenja u korist građana, a ne da se nadigravamo sa SNSD, izašli smo sa kompromisnim prijedlogom da ta stopa bude pet odsto", objašnjava Šarović.

Pozvao je SNSD da već sutra uloži amandman na usvojeni zakon.

"Ukoliko su njihove namjere čiste i odgovorne a ne nadigravanja, poigravanje i manipulisanje javnošću, sutra na sjednici Doma naroda mogu uložiti amandman na naš zakon i broj 'pet' zamijeniti brojem 'nula', te na taj način osloboditi od plaćanja PDV-a na
osnovne životne namjernice. Sve drugo će pokazati da njihove namjere nisu iskrene, da ih ne vode interesi građana, nego da su im motiv sitne političke igrarije i sabotiranje cijelog procesa radi njihovih uskih stranačkih interesa a ne interesa građana", ističe Šarović.

On naglašava da je, nažalost, pred cijelim svijetom duga i možda najveća ekonomska kriza u poslednjih 100 godina, te da zato oslobađanje od PDV-a ne treba ograničiti na rok od tri mjeseca.

“Rok od tri mjeseca koji je predložio SNSD je prekratak. Ništa se neće postići jer će kriza trajati dugo. Zbog toga je prijedlog SDS mnogo bolji i samim tim što ovu stopu ne ograničava na bilo koje vrijeme", naglašava Šarović.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE