• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik danas na saslušanju u Tužilaštvu BiH

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Srpski Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas bi trebao biti saslušan u Tužilaštvu BiH, a najavio je da će se odazvati pozivu.

 Dodik u Tužilaštvu BiH Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Dodik je sinoć rekao da će se odazvati pozivu Tužilaštva BiH da da izjavu i ocijenio da je očigledno da se situacija dramatizuje zbog medijskih natpisa da bi se skrenula pažnja sa Federacije BiH, gdje nisu uspjeli da dogovore izmjene Izbornog zakona.

"Očigledno je da su oni očajni. Oni ne mogu ništa da dokažu. Mogu to da dramatizuju, ali ovo je čisto zbog medijskih naslova da se zatvori priča o FBiH", rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je očigledno da se ništa ne može dokazati, jer nije bilo nikakvih zloupotreba i napomenuo da se nešto moglo dokazati ne bi bio tu gdje jeste.

On je naveo da predmet vodi tužilac koji je radio u Ambasadi SAD u Sarajevu.

"Mogu o meni da misle šta hoće, ne pripadam kriminalnom miljeu i spreman sam na svaku vrstu fer i korektne istrage",rekao je Dodik.

Prije nekoliko dana organizacija "Transparensi Internešenel" u BiH podnijela je prijavu Komisiji za odlučivanje o sukobu interesa protiv člana Dodika navodeći da firme u vlasništvu njegove porodice posluju sa državom i primaju značajne podsticaje iz budžeta.

Dnevni list ''Avaz'' objavio je 14. marta da je Dodik dobio poziv Tužilaštva BiH da da iskaz u predmetu ''Pavlović banka'', tačnije o kupovini vile u Beogradu 2007. godine.

Više puta Tužilaštvo BiH je pokretalo postupak protiv Slobodana Pavlovića, vlasnika "Pavlović banke", zbog kredita koji je odobren Dodiku za kupovinu kuće u Beogradu.

Tom prilikom uhapšeni su Pavlović i nekoliko službenika ove banke. Međutim, tada je utvrđeno da nije bilo nikakvih nepravilnosti i da je sva dokumentacija u vezi sa kreditom za kupovinu kuće bila uredna, a uhapšena lica ubrzo su puštena iz pritvora.

Dodik je u februaru 2016. godine javnosti predočio ugovor o kreditu kod Pavlović banke iz 2007. godine i dostavio ga odbrani uhapšenih za slučaj "Pavlović i drugi". Slobodan Pavlović, poznati biznismen porijeklom iz Semberije, poginuo je u decembru u saobraćajnoj nesreći u Americi.

Tužilaštvo BiH je prošle godine saopštilo i da je otvorilo predmet "Napad na ustavni poredak", a zbog pojedinih odluka koje je NSRS donijela o vraćanju nadležnosti. U ovom predmetu saslušano je nekoliko političara iz opozicije, ali i ministri iz Vlade RS, Anton Kasipović, Zora Vidović i Dragan Lukač.

Dodik je za danas u 13.00 časova u Istočnom Sarajevu zakazao konferenciju za novinare.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE