• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik glasao u Generalnom konzulatu u Banjaluci

Autor Dušan Volaš

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik glasao je danas u Generalnom konzulatu Srbije u Banjaluci za predsjedničke i parlamentarne izbore u Srbiji.

 Dodik glasao u Generalnom konzulatu u Banjaluci Izvor: MONDO

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da bi svi građani trebalo da dobiju automatsko državljanstvo Srbije, na čemu će se on zalagati, a vjeruje i da će poslije današnjih izbora u Srbiji biti nastavljena odlična saradnja sa Srpskom.

"To će biti dio mojih napora, odnosno da u saradnji sa vlastima Srbije obezbijedimo državljanstvo za sve građane Republike Srpske. To sam tražio i svih ovih godina otkako sam na vlasti", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, nakon što je glasao za predsjedničke i parlamentarne izbore u Srbiji.

On je podsjetio da Hrvati i Mađari, koji žive izvan matičnih zemalja, imaju državljanstva, te da tako nešto treba da se omogući i Srbima iz Republike Srpske.

Dodik je čestitao svim građanima Srbije ovaj izborni dan. "Glasao sam kao državljanin Srbije sa uvjerenjem da će Srbija sa demokratskim kapacitetima nastaviti da jača, ide putem razvoja, stabilizacije regionalnih odnosa, očuvanja mira, kao i ekonomskog snaženja, odnosno realizacije infrastrukturnih i ostalih projekata", rekao je Dodik.

On je istakao da je osnovni interes Republike Srpske ekonomski, politički, demokratski i socijalno jaka Srbija.

"Vjerujem da će biti nastavljena odlična saradnja sa Republikom Srpskom, a važno je da izbori proteknu mirno i dostojanstveno", rekao je Dodik.

U Srbiji se danas održavaju predsjednički, parlamentarni i lokalni izbori, a pravo glasa ima oko 6,5 miliona birača.

Na predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji danas će na 15 biračkih mjesta moći da glasa oko 11.500 državljana Srbije u BiH.

(SRNA)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE