• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Visok odziv na glasanje u opštinama RS: Evo kakvo je stanje nakon presjeka u 18 časova (FOTO)

Autor Dušan Volaš

U Srbiji se danas održavaju predsjednički i parlamentarni izbori. U BiH pravo glasa ima oko 11.500 državljana Srbije koji sve biračko pravo mogu iskoristiti u Banjaluci, Sarajevu, Mostaru, Trebinju, Bijeljini, Zvorniku, Prijedoru...

 Izbori u Srbiji: Glasanje u gradovima BiH (FOTO) Izvor: Anadolija/Gorana Jakovljević

Na biračkom mjestu u Doboju za predsjedničke i parlamentarne izbore u Srbiji do 18.00 časova glasalo je 90,43 odsto birača, rekao je vicekonzul u Generalnom konzulatu Srbije u Banjaluci Perica Nikolić.

Nikolić je naveo da je na biračko mjesto u Galeriji Centra za kulturu i obrazovanje u Doboju upisan 941 birač koji će svoje izborno pravo moći da iskoristi do 20 časova.

Možda će vas zanimati

U zapadnokrajiškim opštinama do 18.00 časova glasalo je 91 odsto prijavljenih birača na parlamentarnim i predsjedničkim izborima u Srbiji, rekao je predsjednik biračkog odbora u Drvaru Jugoslav Đorđević.

Đorđević je precizirao da je do sada izašlo 200 od ukupno 219 registrovanih birača i da izborni proces u Drvaru protiče bez problema.

U Kancelariji Generalnog konzulata Srbije u Trebinju do 18.00 časova glasalo je 88 odsto birača na predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji.

Iz ove kancelarije kažu da se izborni proces odvija nesmetano.

"Od ukupnog broja birača koji su prijavljeni za glasanje na ovom biračkom mjestu glasao je 501 birač", rekli su u Kancelariji.

Za glasanje na izborima u Srbiji na ovom biračkom mjestu prijavilo se 567 birača.

U Ambasadi Srbije u Sarajevu do 18.00 časova glasalo je 70 odsto prijavljenih birača na predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji, rekla je predsjednik biračkog odbora Nataša Đorđević.

Na biračkom mjestu u Ambasadi Srbije u Sarajevu prijavljeno je 1.196 birača.

Na području Banjaluke do sada je glasalo više od 81 odsto od 2.000 prijavljenih glasača za predsjedničke i parlamentarne izbore u Srbiji, izjavila je večeras konzul Srbije u Banjaluci Vesna Marinković.

Marinkovićeva je istakla da je glasanje proteklo u najboljem redu, ali da birači još pristižu.

Biračka mjesta u Banjaluci biće zatvorena u 20.00 časova.

Možda će vas zanimati

Ona je ranije danas istakla da glasanje protiče u najboljem redu i da je u odnosu na prethodne izbore prijavljen duplo veći broj birača.

"Vjerujem da će tako ostati i do zatvaranja biračkih mjesta, a u Banjaluci su dva", rekla je novinarima Marinkovićeva.

Na izbornom mjestu u Generalnom konzulatu Srbije registrovano je 1.086 prijavljenih birača.

"Interesovanje građana je veliko. Malo nam je gužva, ali tako je od 6.30 časova", rekla je Marinković i dodala da je ovo biračko mjesto otvoreno na vijeme, od 7.00 časova. Biračka mjesta u Banjaluci biće zatvorena u 20.00 časova.

Građani su strpljivo čekali u redu kako bi iskoristili svoje pravo.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

"Očekujem da Srbija nastavi ovako u kontinuitetu", rekao je jedan od građana s pravom glasa Ratomir Radojičić, prenosi Anadolija.

Rada Radojičić misli da glasovi Republike Srpske mogu značajno uticati na konačan ishod izbora u Srbiji.

"Zato sam tu, mislim da mogu", rekla je ona.

Darko Latinović, koji je takođe došao da glasa u Generalnom konzulatu Srbije u Banjaluci, očekuje da će razum i pamet pobijediti i da će ljudi prepoznati one prave.

U Ambasadi Srbije u Sarajevu jutros je otvoreno biračko mjesto za predsjedničke i parlamentarne izbore u Srbiji i već se bilježi solidna izlaznost, potvrdila je Srni predsjednik Biračkog odbora Nataša Đorđević.

U Ambasadi Srbije u Sarajevu do 13.00 časova glasalo je 40 odsto prijavljenih birača na predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji, rekla je Srni predsjednik biračkog odbora Nataša Đorđević.

Ona je ranije izjavila da je biračko mjesto otvoreno na vrijeme i da izborni proces protiče bez problema.

"Solidnu izlaznost od oko šest odsto zabilježili smo do 9.00 časova i nadamo se da će do 20.00 časova, do kada je otvoreno ovo biračko mjesto, izaći što veći broj birača registrovanih za glasanje na ovom biračkom mjestu", navela je Đorđevićeva.

Na biračkom mjestu u Ambasadi Srbije u Sarajevu prijavljeno je 1.196 birača.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Izlaznost na glasačkom mjestu u Zvorniku na predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji do 15.40 časova iznosila 53,12 odsto, a u Branjevu je glasalo 67,94 odsto upisanih, podaci su sa ovih biračkih mjesta.

Na glasačkom mjestu u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Zvorniku prijavljena su 1.073 birača, a na glasačkom mjestu u područnoj osnovnoj školi u Branjevu 471 birač.

U Bratuncu je do 16.00 časova na izborima u Srbiji izašlo 62 odsto birača sa dvojnim državljanstvom Srbije i BiH, rečeno je Srni u biračkom odboru.

Kako navode, izborni proces protiče bez problema i dobar je odziv prijavljenih iz Bratunca i susjednih opština.

Nešto masovniji odziv birača je poslije 16 časova, pa se trenutno čeka u redu na ovom biračkom mjestu.

Za izbore u Srbiji u Bratuncu je upisano 405 birača.

U zapadnokrajiškim opštinama do 16.00 časova glasalo je 80 odsto prijavljenih birača na parlamentarnim i predsjedničkim izborima u Srbiji, rekao je predsjednik biračkog odbora u Drvaru Jugoslav Đorđević.

Đorđević je precizirao da je do sada izašlo 176 od ukupno 219 registrovanih birača i da izborni proces u Drvaru protiče bez problema.

Registrovani birači mogu da ostvare pravo glasa na tim izborima uz važeće dokumente Srbije.

U Srbiji se danas održavaju predsjednički i parlamentarni izbori.

U Trebinju je do 14.00 časova glasalo 65 odsto birača na predsjedničkim i parlamentarim izborima u Srbiji, rečeno je Srni u Kancelariji Generalnog konzulata Srbije.

Kako je navedeno, izborni proces protiče bez problema, a ovo biračko mjesto biće otvoreno do 20.00 časova.

Među biračima koji su glasali na predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji u Kancelariji Generalnog konzulata Srbije bili su gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović.

U Generalnom konzulatu Srbije u Mostaru do 13.00 časova glasalo je 40 odsto birača koji glasaju na parlamentarnim i predsjedničkim izborima u Srbiji, potvrđeno je Srni na ovom biračkom mjestu.

Konzul žeran Marija Bakoč izjavila je da izbori protiču regularno, u skladu sa propisima, te da se na ovom biračkom mjestu glasa od 7.00 časova.

Ona je navela da je na ovom biračkom mjestu registrovano 198 birača.

Za glasanje u Generalnom konzulatu u Mostaru su se prijavili državljani Republike Srbije iz Mostara, Čapljine, Stoca, Širokog Brijega, Nevesinja, Bileće.

U Višegradu je do 15.00 časova glasalo više od 67 odsto birača na predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji, rekla je Srni predsjednik biračkog odbora Aleksandra Trifković.

Trifkovićeva je navela da izborni proces protiče bez problema, te da će ovo biračko mjesto biti otvoreno do 20.00 časova.

Za glasanje na izborima u Srbiji na ovom biračkom mjestu prijavila su se 1.273 birača.

Odziv birača u Bijeljini na predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji do 12.00 časova bio je 29 odsto, rekao je predsjednik biračkog odbora Dejan Zafirov.

Zafirov je naveo da je za glasanje u Bijeljini za izbore u Srbiji upisan 1.531 glasač i da za sada sve protiče u najboljem redu.

"Ukoliko nekoga nema na biračkom spisku, on ne može da glasa, ali neka se prijavi za naredne izbore", rekao je Zafirov novinarima.

On je napomenuo da je biračko mjesto otvoreno jutros u 7.00, a biće zatvoreno u 20.00 časova.

U Prijedoru, na glasačkom mjestu u Osnovnoj školi "Desanka Maksimović", do 10.00 časova je za predsjedničke i parlamentarne izbore u Srbiji glasalo 11,47 odsto birača, rekao je Srni predsjednik Biračkog odbora Dragan Protić.

Izvor: SRNA/Snježana Tasić

Protić je napomenuo da pravo glasa za izbore u Srbiji ima 340 birača u Prijedoru.

"Radi se o licima koji imaju dvojno državljanstvo. Biračko mjesto se zatvara u 20.00 časova i glasanje se odvija bez problema, prema planiranom redu i protokolu", rekao je Protić.

Na glasačkom mjestu u Zvorniku na predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji do 9.00 časova jutros je glasalo 55 birača, rekao je predsjednik Biračkog odbora Darko Cvjetinović.

Cvjetinović je rekao novinarima da se na biračkom spisku nalaze 1.073 birača.

On je napomenuo da je biračko mjesto otvoreno u 7.00 časova i da će birači moći da glasaju do 20.00 časova, te da glasanje protiče u najboljem redu.

Na području Zvornika otvoreno je i drugo glasačko mjesto u naselju Branjevo, a za glasanje je prijavljen 471 građanin.

Izvor: Milorad Gutalj, Srna

Na biračkom mjestu u Bratuncu na današnjim predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji do 12.00 časova glasala su 152 birača od 405 upisanih sa dvojnim državljanstvom BiH i Srbije.

U biračkom odboru u Bratuncu Srni je rečeno da na tom glasačkom mjestu izborni proces protiče bez problema i da je dobar odziv prijavljenih iz Bratunca i susjednih opština za glasanje na izborima u Srbiji.

Kako je istaknuto, glasanje nije omogućeno manjem broju državljana Srbije koji žive u Republici Srpskoj, jer se nisu na vrijeme registrovali da glasaju na ovom biračkom mjestu.

Izlaznost u Drvaru na predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji do 10.00 časova je 30 odsto registrovanih birača, potvrdio je Srni predsjednik Biračkog odbora Jugoslav Đorđević.

"U Drvaru je u Konzularnoj kancelariji Srbije jutros otvoreno biračko mjesto, gdje pravo glasa ima 219 građanin iz Drvara, Glamoča, Bosanskog Grahova, Bosanskog Petrovca i Drinića," naveli su u toj kancelariji.

Đorđević je rekao da izborni proces u Drvaru protiče bez problema.

Načelnici opština Drvar Dušica Runić i Bosanskog Grahova Uroš Đuran glasali su na biračkom mjestu u Radničkom domu u Drvaru.

U Srbiji se danas održavaju predsjednički, parlamentarni i lokalni izbori.

Na predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji danas će na 15 biračkih mjesta moći da glasa oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH.

"Državljani Srbije, koji su se do 12. marta putem diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije u BiH prijavili da će glasati u BiH, mogu da ostvare glasačko pravo na biračkim mjestima na kojima su se prijavili da će glasati", rečeno je iz Ambasade.

Biračka mjesta u Banjaluci su u Generalnom konzulatu Srbije i u zgradi "M:tela", u Sarajevu u Ambasadi Srbije, u Mostaru u Generalnom konzulatu, te u konzularnim kancelarijama u Trebinju i Drvaru.

U Višegradu će državljani Srbije glasačko pravo mogu da ostvare na biračkom mjestu u Srednjoškolskom centru "Ivo Andrić", u Galeriji centra za kulturu i obrazovanje u Doboju i u srednjoškolskom centru u Bratuncu.

U Bijeljini je biračko mjesto u Centru za kulturu, u Prijedoru u Osnovnoj školi "Desanka Maksimović", u Rudom u srednjoškolskom centru, u Loparama u Osnovnoj školi "Sveti Sava", kao i u istoimenoj osnovnoj školi u Zvorniku, te u Pilici u područnom odjeljenju Osnovne škole.

Biračka mjesta biće otvorena od 7.00 do 20.00 časova, a na glasanje je potrebno ponijeti važeći identifikacioni dokument Srbije, odnosno ličnu kartu ili pasoš.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE