• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Dragi prijatelju...": Političari u Republici Srpskoj ujedinjeni u čestitkama Vučiću

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Lideri političkih stranaka iz Republike Srpske čestitali su danas predsjedniku Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću pobjedu na izborima koji su održani juče u Srbiji.

 Dodik Šarović Borenović čestitali Vučiću Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću pobjedu na izborima, ističući da je još jednom potvrđena neprikosnovena volja naroda da ih Vučić vodi putem mira, stabilnosti, prosperiteta i ekonomskog razvoja.

"Dragi prijatelju, još jednom si dokazao da narod u Srbiji u Tebi vidi oslonac i garant njenog daljeg jačanja, a mi u Republici Srpskoj svojim glasom dali smo podršku stabilnosti regiona, razvoju, napretku i slobodi cijelog srpskog naroda", istakao je Dodik u čestitki Vučiću.

Dodik je izrazio nadu da će predsjednik Srbije nastaviti put koji je započeo i da će u predstojećim godinama ostati garant mira i stabilnosti cijelog srpskog naroda u ova izazovna vremena.

"Mi, u Republici Srpskoj, sa velikim zadovoljstvom smo pratili jučerašnji tok izbora i vjerovali u Tvoju i pobjedu SNS-a, jer je ona garant jake i moćne Srbije, kakva je i nama potrebna. Svaki uspjeh Srbije gledamo i kao uspjeh Republike Srpske, jer samo zajedničkim radom i saradnjom možemo se nadati novim pobjedama i novim projektima", istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH istakao je da je Srbija na čelu sa Vučićem postala regionalni lider i kao takva veliki je oslonac svim Srbima ma gdje da žive.

"Ekonomski pokazatelji, realizovani projekti, reforme, infrastruktura, saradnja sa Republikom Srpskom koja nikada nije bila u toj mjerikonkretizovana kao sada, te podrška i pomoć na koju smo mogli uvijek da računamo dokaz su da možemo vjerovati u još bolju budućnost, jaču, moderniju i prosperitetniju Srbiju na čelu sa Tobom i tvojom partijom", poručio je Dodik.

Izbori u Srbiji održani su juče a Aleksandar Vučić je kao predsjednički kandidat osvojio je oko 60 odsto glasova, dok je lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" dobila najveći broj mandata u Narodnoj skupštini Srbije i Skupštini Beograda.

Šarović: Srbija korača putem stabilnosti

Predsjednik SDS, Mirko Šarović takođe je uputio čestitku Vučiću.

"Čestitam Vam drugi osvojeni mandat predsjednika Srbije i ubjedljivu pobjedu Vaše koalicije na juče održanim izborima. Uvjeren sam da će Vašom pobjedom za predsjednika Srbije i pobjedom SNS-a na parlamentarnim izborima, Srbija nastaviti da korača putem stabilnosti i napretka", stoji u čestitci koju je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke uputio Aleksandru Vučiću, predsjedniku Srbije.

Šarović je poručio da je ekonomski jaka i politički stabilna Srbija snažan oslonac i svima u Republici Srpskoj.

"Želim Vam mnogo sreće na ovoj odgovornoj dužnosti i da uspješno vodite Republiku Srbiju u narednih 5 godina svoga mandata", zaključio je Šarović.

Borenović: Istorijska pobjeda

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović, sopšteno je iz PDP, razgovarao je jutros sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kojem je čestitao "istorijsku pobjedu na predsjedničkim, te njegovoj Srpskoj naprednoj stranci na parlamentarnim izborima u Srbiji".

"Čestitam veliku i važnu pobjedu koja, uvjeren sam, znači znači dobru i sigurnu budućnost Srbije i srpskog naroda", poručio je Borenović Vučiću.

Tokom razgovora, stoji u saopštenju, Vučić i Borenović su se saglasili da nam predstoji mnogo složenih izazova u narednom periodu, ali da su sigurni da će biti uspješno riješeni u najboljem interesu našeg naroda, kao i stabilnosti i napretka cijelog regiona.

Stevandić: Vučić obezbijedio mir i bezbjednost

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću pobjedu na izborima i poželio mu dobro zdravlje u nastavku politike koja je sve uzdigla i ojačala.

Stevandić je čestitke uputio svoje, ali i u ime članova Ujedinjene Srpske koji su se, kako navodi, potrudili da javno pokažu svoju podršku i doprinesu miru i bezbjednosti koju je Vučić uspio da obezbijedi, kako građanima Srbije tako i Republike Srpske i drugim pripadnicima srpskog, ali i drugih naroda u regionu, saopšteno je iz Ujedinjene Srpske.

Vučić je juče kao predsjednički kandidat na izborima osvojio oko 60 odsto glasova, dok je lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" dobila najveći broj mandata u skupštinama Srbije i Beograda.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE