• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trend iz Banjaluke se prenio u Bijeljinu: Izbori za mjesne zajednice su u modi

Autor Nikolina Damjanić

Koalicija "Dogovor za Bijeljinu" pobijedila je u 58 mjesnih zajednica od ukupno 70 na području grada, a u devet su većinu dobili kandidati SDS/PDP-a. Sličan scenario nedavno se odigrao i u Banjaluci, koja je u februaru imala svoje izbore za članove savjeta MZ.

 Izbori za mjesne zajednice u Bijeljini Izvor: Grad Bijeljina

Koalicija "Dogovor za Bijeljinu", predvođena SNSD-om, je na izborima u tom gradu u 27 mjesnih zajednica osvojila sva mjesta za članove mjesnih zajednica, među njima su Centar, Stari Grad, Dašnica jedan, Filipa Višnjića, Galac, Ledinci.

Kandidati SDS/PDP-a su u devet mjesnih zajednica osvojili većinu glasova, a to su zajednice Batar, Donja Bukovica, Velino Selo, Donji i Srednji Dragaljevac, Srednji Magnojević, Hase, Srednja Čađavica, a u mjesnoj zajednici Gornji Dragaljevac pripala su im sva mjesta.

Izbori za MZ u Bijeljini ''imitirali'' su slične koji su održani nedavno u Banjaluci. U oba grada opozicija na republičkom nivou ima gradonačelnika (Draško Stanvuković - PDP, u Banjaluci i Ljubiša Petrović - SDS, u Bijeljini ), dok SNSD predvodi odborničku većinu kako u Banjaluci, tako i u Bijeljini.

Podsjećamo, na izborima u Banjaluci je koalicija okupljena oko SNSD-a osvojila 43 mjesne zajednice, dok je opozicionim strankama pripalo 14.

Zbog ovakve političke situacije koja prouzrokuje neprekidno trvenje dva politička bloka, izborima za mjesne zajednice dat je nesvakidašnji značaj i privukli su mnogo pažnje iako je uticaj savjeta mjesnih zajednica izuzetno ograničen i praktično skrajnut.

U Banjaluci je zabilježena prava mala kampanja na čelu sa Vladom Đajićem kao predsjednikom GO SNSD i gradonačelnikom Stanivukovićem.

Kandidati za članove savjeta mjesnih zajednica i jedne i druge strane su čak snimali i promotivne spotove, što do sad za ove izbore nije bio slučaj.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Žare

Trend poraza na izborima raznog tipa loš po opoziciju, samo pričaju a očigledno ih niko ne sluša. Moraju mijenjati politike uperene protiv institucija i RS u cjelini inače biće to veoma loš rezultat

MONDO REPORTAŽE