• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik pretpostavio ko će mu sljedeći uvesti sankcije

Autor Brankica Spasenić

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, upitan danas da li očekuje da bi neke zemlje Evropske unije mogle pratiti Veliku Britaniju u uvođenju sankcija, rekao je da bi to mogle biti Njemačka i Holandija.

 Dodik i Cvijanović o sankcijama Velike Britanije Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

"Nemam te informacije, nego samo pretpostavljam", kazao je

Poručio je i da mu je drago što je predmet rasprave britanske Vlade, bez obzira šta odlučivali, te da ga posljednje sankcije „ne plaše i ne pogađaju“, kao i da nema imovinu Velikoj Britaniji.

"Sve što su rekli, lažu. To su stari manipulatori i neprijatelji srpskog naroda. Kad god neki britanski ambasador ovdje dolazi, dođe da radi protiv Srba i RS. To rade ovdje 200 godina. Pokušavaju da zaštite nered koji je ovdje činio Pedi Ešdaun", rekao je Dodik.

On je naveo da je sve urađeno na zahtjev “britanske ekspoziture u BiH – PDP-a“, uz tvrdnje da su oni njihovi „obavještajni eksponentni u RS“, a cilj je da se ugrozi njegova i kandidatura Željke Cvijanović.

Izvor: MONDO

Govoreći o današnjim sankcijama, rekao je da će uživati što ne mora da se više bakće sa britanskim ambasadorima u BiH.

"Što se tiče ovog smrada, britanskog ambasadora ovdje, ovo su njegove sankcije, zajedno sa PDP-om i muslimanima. To je jedan srbomrzac... Koriste nemoć da se obračunaju sa Vladimirom Putinom, pa pokušavaju da nama stave da mi sarađujemo. Baš je jadno", dodao je.

Podvukao je da se nije prepao i da ga ne pogađaju sankcije.

"Čak imam neki nagon da podviknem i podvrisnem i svašta kažem... Alal im! Nek su im srećne sankcije, što se mene tiče. Nisam ni mislio ići u London, nisam ni bio deset - 15 godina. Niti mi je stalo, niti me boli... Neka te sankcije objese mačku o rep", kazao je Dodik.

Predsjednica RS Željka Cvijanović izjavila je danas da su „Bošnjaci i PDP naručili, a Britanci isporučili“ sankcije protiv nje i Dodika.

Izvor: MONDO

Ona je ponovila stavove koje je danas ranije iznijela na današnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine RS da je vlast u RS trpila pritisak da se ne donese Zakon o državnoj imovini, kojim su stavljenje van snage odluke bivšeg visokog predstavnika u BiH Pedija Ešdauna, a koji je ona potpisala prošle sedmice.

Rekla je da su sankcije znak velike nemoći jedne države i odbacila sve navode iz saopštenja.

"Nemam veze sa veličanjem ratnih zločina, sa potkopavjem mira i stabilnosti, ne radim pod diktatom bilo koga, pa ni predsjednika Rusije Vladimira Putina. Da nema ovog rata, vjerovatno bi nešto drugo izmislili", rekla je.

"Ako je ovo način da se štiti BiH, onda je ona u jadnoj poziciji i njena budućnost je neizvjesna", podvukla je Cvijanović.




Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE