• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gradski odbor SNSD: Stanivuković uvrijedio žrtve Jasenovca

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Izjava gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da se u logoru Jasenovac desilo stradanje je uvreda za ubijene i mučene u tom logoru i za članove njihovih porodica, saopšteno je danas iz Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

 SNSD Stanivuković uvrijedio žrtve Jasenovca Izvor: Brankica Spasenić, mondo.ba

Iz odbora SNSD-a su podsjetili Stanuvukovića da se u logoru Jasenovac tokom Drugog svjetskog rata dogodio genocid nad 700.000 Srba, Jevreja, Roma i drugih nevinih žrtava.

"Genocid u Jasenovcu dosad su osporavali ili relativizovali oni koji su htjeli umanjiti važnost i obim očitog genocida nad srpskim narodom, uglavnom iz inostranstva, nazivajući ga samo stradanjem ili zločinom", navodi se u saopštenju.

To je, kako su istakli, prvi put da jedan od gradonačenika Banjaluke ignoriše činjenicu da se dogodio genocid, nazivajući ga samo stradanjem.

"Pokušava se predstavljati velikim Srbinom, a zapravo stoji na strani onih koji negiraju genocid i Holokaust počinjen za vrijeme Drugog svjetskog rata", istakli su iz tog odbora.

Iz Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka su naglasili da to što Stanivuković nije obrazovan, ne može ga opravdati.

"To što savija glavu pred svojim finansijerima iz inostranstva i pokušava relativizovati istorijsku činjenicu za tuđi interes, protiv vlastitog naroda, duboko je nemoralno", istakli su iz banjalučkog Odbora SNSD-a.

U saopštenju se ističe da Stanivuković takvom izjavom vrijeđa uspomenu na 700.000 brutalno mučenih i ubijenih Srba, osporava bol njihovim porodicama i cijelom narodu, posebno u Republici Srpskoj, te se naglasili da je takav stav bezdušan i nedopustiv.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE