• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delegacija EU u BiH: Razgovori Mišela sa liderima bili značajni i produktivni

Autor Dušan Volaš

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini saopštila je da su razgovori predsjednika Evropskog saveta Šarla Mišela sa političkim liderima u BiH bili značajni i produktivni.

 DSC_5669.JPG Izvor: Predsjedništvo BiH

U saopštenju se navodi da je Mišel imao sastanke sa članovima Predsjedništva BiH i političkim liderima, kao i da je cilj posjete bio da se upozna sa ključnim prioritetima političkih lidera, ali i da se razmjene mišljenja o tome kako dati novi polet reformama koje su potrebne za put BiH ka EU.

Iz Delegacije EU su istakli da je tokom razgovora poseban značaj stavljen na to kako EU može podržati poboljšanje i jačanje funkcionisanja državnih institucija i na taj način poboljšati pružanje usluga, stvaranje radnih mjesta, rast i prosperitet za sve građane.

"Predsjednik Mišel je izrazio spremnost da pomogne ponovno podsticanje dijaloga svih strana. Predsjednik i politički lideri su se složili da u narednim sedmicama održe sastanak u Briselu kako bi se razradila mapa puta kojim će se utvrditi prioritetne reforme i politički dogovori koji su potrebni za osnaživanje EU puta za Bosnu i Hercegovinu", navedeno je u saopštenju.

(Beta/MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE