• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik nakon sastanka s Šarlom Mišelom: EU je bila preoštra prema BiH

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik predložio je danas na sastanku sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom da se napravi selekcija 14 prioriteta i završi pet ili šest koji su važni da bi BiH dobila kandidatski status.

 DSC_5669.JPG Izvor: Predsjedništvo BiH

"To bi značilo novu nadu. Evropska komisija je bila preoštra prema BiH", rekao je Dodik nakon sastanka sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarla Mišela.

On je dodao da ukupna globalna situacija daje malo šanse za neka rješenja, te naveo kako su neke zemlje alplicirale za članstvo.

Možda će vas zanimati

Dodik je na konferenciji za novinare u Sarajevu istakao da je i Misija Altea bila korisna i treba da ostane u formatu koji danas jeste.

"Saglasni smo da je potrebno očuvati mir i stabilnost i to nema nikakvu alternativu, pokušati obezbijediti lance snabijevanja", rekao je Dodik.

On je rekao da očekuje da sukob u Ukrajini bude što prije završen, kao i da BiH ostane neutralna.

Mišel je istakao da je vrijeme za novi zamah u napretku evropskih integracija, te najavio da u junu imaju sastanak članica sa liderima zemalja zapadnog Balkana.

"Moramo naći način da ubrazamo proces evropskih integracija i da ubrzamo reforme", rekao je Mišel i dodao da će to donijeti nove benefite.

Zapadni Balkan, BiH, je jedan od najviših prioriteta za EU, rekao je Mišel i dodao da vjeruje u budućnost BiH kao suverene zemlje.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je rekao da je Mišel prvi put u BiH, te istakao da se današnji sastanak odvijao u smjeru potrebe da se sve države zapadnog Balkana što prije integrišu u EU.

Na današnjem sastanku je jasno rečeno da BiH i sve države na zapadnom Balkanu imaju evropsku perspektivu, rekao je Džaferović.

On je naveo da je zamolio Mišela da BiH što prije dobije kandidatski status za članstvo u EU jer bi to relaksiralo odnose unutar BiH.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE