• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska ministarka: Srbija će istrajati u traženju pravde za stradale na Petrovačkoj cesti

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Srbija će istrajati u namjeri da istjera pravdu za ubijene i ranjene na Petrovačkoj cesti, jer je žrtve tog zločina u "Oluji" obavezuju da ne popusti pod ucjenama Hrvatske, poručila je ministarka pravde Srbije Maja Popović.

 Screen Shot 2022-06-05 at 12.07.43.jpg Izvor: RTRS/YouTube/screenshot

Popovićeva je sigurna da je optužnica protiv četvorice oficira Hrvatske vojske za zločine na Petrovačkoj cesti i u Svodni kod Novog Grada, u kojima je ubijeno 13 spskih civila, zasnovana na čvrstim dokazima, iz kojih proizilazi opravdana sumnja da su optuženi izvršili krivična djela za koja se terete.

Ona je istakla da bi predstavnici Hrvatske, umjesto burnih reakcija na podizanje optužnica, trebalo da doprinesu saradnji u konkretnom predmetu i efikasnom procesuiranju ratnih zločina.

Izvor: Ministarstvo pravde Srbije

"Nedopustivo je da se ne procesuiraju predmeti samo kada su žrtve Srbi. Žrtve ratnih zločina su ljudi, žene i deca i oni se ne smeju posmatrati kroz prizmu pripadnosti nekom narodu, polu ili vjeri", rekla je Popovićeva za "Večernje novosti".

Ona je ukazala da posebno zabrinjava činjenica da burne reakcije na optužnice dolaze iz zemlje članice EU, ali da Srbija neće pokleknuti pod pritiskom, jer na to nema pravo.

"Žrtve počinjenih ratnih zločina nas obavezuju da utvrdimo ko je odgovoran za njihovo stradanje", naglasila je Popovićeva.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE