• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAD na crnu listu dodale Šeranića i Čavaru

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije ministru zdravlja i socijalne zaštite RS Alenu Šeraniću (SNSD) i predsjedniku FBiH Marinku Čavari (HDZ BiH).

 Amerika uvela sankcije Šeraniću i Čavari Izvor: Vlada RS / Promo

Stejt Department je objavio saopštenje u kome stoji da su Šeranić i Čavara "ugrozili stabilnost regiona potkopavanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma i demokratskih procesa ili institucija".

Današnja akcija jača posvećenost Sjedinjenih Država promovisanju odgovornosti na Zapadnom Balkanu, uključujući one zvaničnike koji podrivaju demokratske procese ili institucije na Zapadnom Balkanu i time ugrožavaju mir, stabilnost i prosperitet svojih zemalja, stoji u saopštenju.

Možda će vas zanimati

"Marinko Čavara i Alen Šeranić slijede etno-nacionalističke i političke agende na račun demokratskih institucija i građana Bosne i Hercegovine", rekao je podsekretar Odjeljenja za terorizam i finansijske obavještajne službe Brajan Nelson.

U objašnjenju se navodi da je Šeranić “podsticao secesionističke namjere RS tako što je pred NSRS dostavio Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima RS na razmatranje. Ovaj zakon, koji tek treba da stupi na snagu, uspostavio bi novu Agenciju za lijekove isključivo u RS i time narušio nadležnost Agencije za lijekove i medicinska sredstva na državnom nivou”.

Budući da institucija na državnom nivou postoji i služi RS i FBiH, uspostavljanje ove nove agencije na entitetskom nivou ometa ili prijeti implementaciju Dejtonskog mirovnog sporazuma.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Darko

Njega su stavili samo da kažu da se ne sankcionišu Srbi i Hrvati već i Bošnjaci, i da su oni nepristrasni. Ma hohštapleri. Udaraju po najjačim našim ljudima. Što ne sankcionišu Borenovića, Šarovića, Trivićku ? Zato što su beznačajni

Jaaa

E moj crni Alene. Sta ce ti to. Pa ti si valjda prije svega ljekar.

MONDO REPORTAŽE