• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIK-u stigle pare za izbore

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) Suad Arnautović izjavio je na današnjoj konferenciji za medije kako su sva sredstva, rezervisana za sprovođenje izbora u Bosni i Hercegovini, prebačena na račun CIK-a čime je započet proces pripreme za održavanje izbora.

 Centralna izbora komisija dobila pare za izbore Izvor: FENA

U uvodnom dijelu izlaganja, Arnautović se zahvalio ministru finansija BiH Vjekoslavu Bevandi na promptnoj reakciji i "prebacivanju sredstava nakon odluke Kristijana Šmita".

"Hvala ministru Bevandi na hitnom i potpunom izvršenju odluke visokog predstavnika i raspodjeli sredstava za Opšte izbore 2022. Aktivnosti koje se nisu mogle započeti ili su zaustavljene zbog neosiguranja sredstava sada se mogu provesti", rekao je Arnautović.

Naglasio je kako je Centralna izborna komisija pokrenula sve javne nabavke koje se tiču održavanja izbora u oktobru 2022. godine.

"Danas je CIK pokrenuo sve javne nabavke potrebne za održavanje izbora. Donijeli smo i tri odluke o pokretanju ponovnih postupaka za određene procese. Donesena je odluka o štampanju i pakovanju izbornih listića, nabavci ambalažnog materijala te usluga oglašavanja u dnevnoj štampi na srpskom jeziku", ističe Arnautović, prenosi Kliks.

Takođe pozvao je sve privredne subjekte da učestvuju u javnim nabavkama koje raspisuje CIK.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE