• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Strujanja u opoziciji: Draško Stanivuković se samokandidovao pred zvaničnu odluku SDS-a

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Dan uoči zakazane sjednice Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) nakon koje bi trebalo da bude zvanično potvrđeno ime kandidata za Predsjedništvo BiH, pojavila se vijest da će stranka za to mjesto kandidovati Draška Stanivukovića (PDP).

 Draško Stanivuković Izvor: Aleksandar Čavić, Gradska uprava Banjaluka

Informaciju su objavili mediji koji afirmativno prate sve aktivnosti gradonačelnika Banjaluke, pozivajući se, naravno, na svoje izvore.

Oni navode da Stanivuković "ima najviše šanse za pobjedu" i da je SDS na tu ideju došao nakon "urađenih analiza i lošeg rejtinga potencijalnih SDS-ovih kandidata za ovaj nivo vlasti".

Još otkad je PDP zvanično objavio da je Jelena Trivić kandidat za jednu od funkcija, Draško Stanivuković je praktično bio otpisan kao kandidat za opšte izbore, osim u funkciji nosioca liste.

Saznajemo da sve to vrijeme u političkim krugovima kruži ideja koja je juče objavljena, da SDS kandiduje Stanivukovića, a da to izaziva mnogo turbulencija u opoziciji.

Lansirana je namjerno baš juče, upravo nakon potvrđenih informacija iz  Predsjedništva Srpske demokratske stranke da će kandidat za Predsjedništvo BiH biti Mirko Šarović, predsjednik te stranke.

Porijeklo ove inicijative, osim što je utemeljno u očiglednoj Stanivukovićevoj ambiciji, zamršeno je i ne ishodi samo iz partije čiji je Stanivuković deklarativni član (PDP) već je rezultat različitih uticaja, koji ne dolaze samo iz Republike Srpske, potvrđeno nam je iz izvora u opoziciji.

Iako ništa nije gotovo dok se imena ne pošalju Centralnoj izbornoj komisiji, glasine kažu da Mirko Šarović neće dozvoliti da "struja" progura Stanivukovića, ali sve će biti jasnije nakon večerašnje sjednice Glavnog odbora.

Na sjednici Predsjedništva SDS 20. juna odlučeno je da Šarović bude kandidat. Utvrđene su i liste kandidata, koje takođe treba da potvdi Glavni odbor SDS-a, i ponovljeno je da će SDS podržati Jelenu Trivić, kandidata PDP za predsjednika Republike Srpske.

(Mondo)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE