• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković se vanredno obratio radnicima Gradske uprave

Autor Nikolina Damjanić

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas se vanredno obratio radnicima Gradske uprave povodom trenutnog saziva Skupštine grada koja više od pet mjeseci nije usvojila nijednu odluku koja donosi prihod u budžetu Grada.

 Vanredno obraćanje Draška Stanivukovića Izvor: MONDO

Stanivuković kaže da je ovo prvi ovakav sastanak, ali nikada nije ni bila slična situacija.

,,Nijedna sala nije dovoljno velika da u njoj razgovaramo, a i simbolično je da izađemo ispred. Do sada se nikad nije desilo da grad po prvi put ulazi u ciklus šest mjeseci bez ijedne odluke kojom se puni budžet Banjaluke”, naglasio je gradonačelnik Banjaluke.

Upozorio je radnike da moraju preduzeti sve mjere prije nego što krenu, kako kaže, da tonu i dovedu u opasnost i isplatu plata.

Ističe da je dužan reći da je možda "vrijeme borbu nastaviti ispred zidina Gradske uprave".

,,Sankcije prema našem gradu traju. Jesam za politiku, ali ne da ona ide u domen života. Da li treba Banjaluka treba ići naprijed, da li trebaju plate, to ne smije doći u pitanje”, ističe Stanivuković.

Dotakao se i toga što još nisu na skupštini usvojena tačke o grijanju, javnom prevozu i druge. Nakon Kolegijuma razgovarao je sa nadležnim Odjeljenjem za finansije i nije zadovoljan šta očekuje Banjaluku, ako se ovako nastavi.

,,Predložili smo 51. tačku, samo se javlja jedan od odbornika i skidamo 12 tačaka. Nasmija se on, ja kažem ako ostanete pri tom stavu, a molim Vas da to ne uradite ovo što Vi radite je masakr motornom pilom. Ja da sam radnik gledao bih koga trebam da pogledam u oči, pa verujete i za vrat uhvatim i kažem ja za ovo život dajem”, navodi Stanivuković.

Gradonačelnik Banjaluke je naglasio da nakon toga je odbornik Rosić napustio kolegijum.

Izvor: MONDO

,,Rekao sam grad bez podijela, ali moramo biti grad koji se bori za svoj interes”, dodaje Stanivuković.

Ističe da je pređena "crvena linija" i spreman je da ide do kraja, prenosi BL portal.

,,Rekao sam svojim ključnim saradnici sve ovo prenesite radnicima, neka shvate da je ovo ozbiljno. Ja ću biti miran samo onda kada znam da sam dao sve od sebe. Banjaluka ne smije biti nikome maćeha”, rekao je gradonačelnik te podsjetio na svoju neuspjelu investiciju u Poslovnoj zoni u Ramićima.

Takođe, podsjetio je da je u ponedeljak ponovo kolegijum, te ako se situacija ponovi da će radnike Gradske uprave pozvati, ali i građane da se bore zajedno.

,,Jel meni nešto treba od vas? Suština je hoćemo li biti miševi, sklanjati se nekom komitetu, doktoru koji smišlja sve ovo. Borimo se protiv svega što nije dobro. Nek ustanu radnici koji misle da nešto nije istina. Znate li da je 12 miliona otišlo republičkim institucijama? Nemamo pravo ćutati”, rekao je gradonačelnik Banjaluke, zahvalio se okupljenima i dodao:

,,Mora ići borba. Moraju ti odbornici da se plaše kakve odluke donose”, poručio je Stanivuković.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sramota

Sramota da od jednog snažnog razvoja grada jedan klinjo napravi rijality grad slučaj u kojem se ne radi ništa, samo lična promocija

Zole

A đe 100 maraka penzionerima koje si obećao u martu .

MONDO REPORTAŽE