• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na sudu zbog izjave "Dodik je Bog": Advokat iz Banjaluke Sanji Vulić mora platiti 2.000 KM

Autor Dragana Božić

Banjalučki advokat Dario Sandić prema presudi Osnovnog suda u Doboju treba da plati Sanji Vulić, zastupnici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH 2.000 KM zbog povrede časti i ugleda.

 Dario Sandić mora platiti 2000 maraka Sanji Vulić Izvor: Privatna arhiva / za Mondo.ba

Pored toga Sandić treba da plati i troškove postupka u iznosu od 2.072,61KM.

"Sud je utvrdio da sam počinio klevetu i povrijedio ugled i čast gore navedene osobe koja je Dodika nazvala Bog i drugog čovjeka amebom i novinarima rekla da nije ona kriva što su im male plate", prokomentarisao je Sandić.

Podsjetimo na izjavu Sanje Vulić:

"Što se mene lično tiče, za mene Milorad Dodik ne da je Tito, on je za mene Bog i ja nemam potrebu da se pravdam bilo kome. Što se nas tiče u Republici Srpskoj, za nas je Milorad Dodik više od Tita".

Nakon te izjave Sandić je tražio da se preispita njena radna sposobnost, a nakon toga Sanja Vulić je tužila advokata iz Banjaluke.

Advokat Dario Sandić objavio je zapisnik i rješenje sudske odluke.

Sanja Vulić na sudu je izjavila:

"Prvi osnov zašto sam se obratila za ličnu pomoć i pravnog zastupnika jesu kvalifikacije gdje ugledni adovkat navodi da sam ja budaletina, ljudski minioritet, da mi se priviđaju razni glasovi u glavi i da je to šizofrenija, zatim gdje on poziva da se pomogne napaćenoj ženi i poziva sve građane da podnesu zahtjev kako bi se meni obezbjedila potrebna njega i briga... Osjećala sam duševnu bol, strah i na neki način pritisak da odustanem od svega onoga što radim", stoji u rješenju suda.

Sandić je potvrdio da će se žaliti na odluku suda koju je donijela sudija Ognjenka Cvijanović.

(Buka portal)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

IXI

Sad neka ga tuži zato što je na svom FB profilu javno objavio njene lične podatke. Nije ni on kao advokat puno odmako od nje a voli se praviti pametan pa neka onda plati i što u zapisniku koji je objavio nije sakrio njene lične podatke.

СА

Овако прођеш ако кажеш истину о политичарима у овом ентитету. Како се није ни један свештеник тад огласио на ову њену биједну изјаву, а да и њих је купио "бог". Тачно се понекад стидим гдје и с ким живим.

Alfa

@СА Odlicno si ovo rekao, gdje su svestenici da ospore njenu izjavu. Sve je to prodano za pare zato se i ne javljaju.

Zole

U normalnim državama ona bi izgubila,jer Dodik nije bog niti može biti bilo tko ali pošto je i za sudije dotični bog takva presuda je moguća,korupcija je rak rana ovog drustva

MONDO REPORTAŽE