• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sanja Vulić: Da sam htjela manju platu bavila bih se nečim drugim

Autor Nezavisne novine

Na uporno insistiranje novinara na moralni aspekt visokih plata parlamentaraca, Sanja Vulić, poslanik SNSD u Parlamentarnoj skupštini BiH (PS BiH) odgovorila: "Ja vama nisam kriva što ste vi novinar i što ste možda nezadovoljni svojom platom."

 Sanja Vulić ko vam je kriv što ste novinari Izvor: SRNA/Aleksandar Lukić

"Ja sam birala svoj poziv. Ja sam poslanica. Zakon je definisao toliku platu. Ja da sam željela manju platu, ja bih se bavila nečim drugim", dodala je Vulić i još rekla da je "novinarstvo njena nesuđena ljubav", te će se možda baviti njime kad izađe iz politike.

Vulićeva je danas u pauzi zasjedanja PS BiH novinarima objasnila da se ne slaže sa prijedlogom da se ukinu paušali državnim zastupnicima, koji iznose 700 KM.

Možda će vas zanimati

Kazala je da ostaje pri svom stavu, te da smatra da je taj prijedlog "čisto politikanstvo".

"Oni već godinama predlažu taj zakon, a Boga mole da ne prođe. Niko od nas nije gadljiv na novac, ali isto tako moram naglasiti da niko od nas nije bez empatije i osjećaja za pomoć drugim ljudima. Moje je diskreciono pravo kako ću svoj novac rasporediti", kazala je Vulić.

Dodala je da smatra da taj novac može uložiti u svoju kampanju, a kolegama koje su je kritizirale zbog toga je poručila da se "suzdrže od lažnog morala i da ih ostave za kuću".

"Rekla sam, kad ste već tako gadljivi na novac, pa uzmite, uložite malo u sebe, u svoju kampanju, pa onda kad su izbori nećete morati ganjati kompezacione liste", kazala je Vulićeva.

Na novinarsko insistiranje o moralnoj pozadini činjenice da zastupnici imaju primanja viša od 5.000 KM, a da je plata direktora Zemaljskog muzeja u Sarajevu nešto viša od 600 KM, što je poslužilo samo kao paralela koja ukazuje na visinu primanja državnih parlamentaraca, kazala je da to nije problem SNSD-a, već "vaših vlasti".

"Ja nisam definisala zakon kolika će plata biti. Zakon je definisao. Plate jesu visoke. Ja jesam za odricanje, ali da ja novac usmjeravam ka RS", rekla je Vulić.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 9

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hvo biro

A golemo imas svaki mjesec za novih zuba

Xy

Jadna kompleksašica, upala joj kašika u med zahvaljujuci politickim vezama, a ne naukama. Sa tim fakultetom mnogi sjede kod kuce, ali se ne blamiraju na takiv nacin. Vise bi joj prilicilo da je u reality show.

hm

Mislim da je ona jedina dovoljno glupa pa da kaže na glas ono što većina parlamentaraca misli. A inače čini se jako osiono, i puna kompleksa kao i Mektić, Bosić i slični. Uzgred po čemu ona misli da je njen fakultet jači od žurnalistike

Небитно

Ово је заиста болесно више. Ти си Сања ваљда народни трибун, а не каријериста којем је циљ да згрне што већу количину новца из буџета па њим „дискреционо" располаже. Покрени бизнис без политичких веза па зарађуј колико хоћеш. Какав је ово шамар свим младим образованим људима који не могу да се остваре пословно, па самим тим ни финансијски, породично и на остале начине због оваквих феномена.

Vetgo

Jedino rješenje uvesti volontiranje poslanika kad mogu djeca sa zavrsenim fakultetima raditi bez plate i svih drugih primanja godinu dana zasto nebi i poslanici ionako ništa ne rade

MONDO REPORTAŽE