• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završeni protesti ispred OHR-a, novi najavljeni za sutra

Autor Dušan Volaš

Ispred zgrade OHR-a u Sarajevu razišla se grupa građana koja je protestovala povodom najava da bi Kristijan Šmit mogao nametnuti izmjene Izbornog zakona BiH i Ustava Federacije BiH, a poručeno je da će se građani ponašati u skladu sa Šmitovim ponašanjem.

 Završeni protesti ispred OHR-a Izvor: BHRT

Ukoliko Šmit odustane od onoga što je najavljeno kroz medije, a na štetu BiH, mi ćemo pozdraviti takvu odluku, i priznati da je razum nadvladao. Ukoliko bude obratno, u tom slučaju građani BiH neće mirno posmatrati i na svoj način će odgovoriti na takvu odluku. Ići ćemo u pravcu da tražimo zasjedanje Savjeta bezbjednosti, kaže predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH Mujo Aganović.

Demonstranti su se okupili ispred zgrade OHR-a i pravili buku.

Na samom početku skupa došlo je i do sukoba između organizatora i policije, jer su pokušali blokirati ulicu, što im policija nije dozvolila.

Okupljeni na protestu protiv najavljenih odluka Šmita o izmjeni Ustava FBiH i Izbornog zakona BiH, zatražili su da se o mogućnosti nametanja izmjena ovog zakona zvanično oglase Ambasade SAD i Velike Britanije i poručili Šmitu da to sprovodi u NJemačkoj, te zatražili njegovu ostavku.

Nakon jučerašnjih protesta ispred zgrade OHR-a u Sarajevu, dio građana je i jutros bio ispred zgrade. Protesti su završeni, a novi su najavljeni za sutra u 13.00 časova.

SRNA

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE