• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debate kandidata na RTRS: Trivićeva i Šarović nisu došli, Đurića iz SPS nisu zvali

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Na programu Radio-televizije Republike Srpske protekle nedjelje održane su debate - direktno sučeljavanje kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske.

 Zgrada RTRS Izvor: RTRS

Učesnici debate u petak bili su kandidat SNSD-a Željka Cvijanović i DNS-a Nenad Nešić, dok se kandidat SDS-a za Predsjedništvo BiH Mirko Šarović nije odazvao pozivu RTRS-a.

Šarović je u izjavi medijima rekao da nije upoznat sa debatom.

"Moram priznati da ja i ne znam za tu debatu. Apsolutno nisam u toku. Toliko o njihovom insistiranju da eventualno budem na dom duelu. Ja od vas čujem za taj duel. Pitanje da li bih se odazvao. Odluku bih vjerovatno donio da se o tome povela diskusija kako ćemo i na koji način da diskutujemo u toj debati po kojim principimae", kaže Šarović.

Povezano

Dan ranije održano je prvo sučeljavanje kandidata za predsjednika Republike Srpske, u kojem su učestvovali kandidat SNSD-a Milorad Dodik i kandidat DNS-a Radislav Јovičić. Kandidat PDP-a Jelena Trivić nije se odazvala pozivu javnog servisa.

Trivićeva se oglasila na društvenim mrežama.

"Obavještavam javnost da ni ja ni gospodin Šarović ne namjeravamo učestvovati u bilo kakvim tv. duelima koje organizuje RTRS", istakla je Trivić.

Istovremeno, Socijalistička partija Srpske (SPS), uputila je prijavu Centralnoj izbornoj komisiji BiH povodom održanih tv. debata u koje su pozvani kanddati SNSD-a, PDP-a i DNS-a, odnosno SNSD-a, SDS-a i DNS-a.

Naglašava se da je Radio televizija Republike Srpske ovim postupkom diskriminisala sve ostale kandidate za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH.

"S obzirom na to da je Socijalistička partija Srpske kandidovala akademika profesora dr Neđu Đurića za predsjednika Republike Srpske, ovakvom odlukom RTRS-a povrijeđeno je i izborno pravo Socijalističke partije Srpske".

U SPS smatraju da je navedeno postupanje RTRS-a, diskriminatorsko, te da zavređuje posebnu pažnju nadležnih institucija i da zaslužuje provođenje odgovarajućih postupaka, kako bi se izbjegle povrede Izbornog zakona BiH i zaštitila ustavna prava svih učesnika u izbornom procesu

Druga debata kandidata za predsjednika predviđena je za 30. septembar, a za srpskog člana Predsjedništva BiH za 29. septembar.

(Mondo)

Pročitajtte

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

RTRS=SNSD

Sale

Interesantno da neko ko želi biti predsjednik ne dođe na Javni servis RS. Oni bi ispali face da su došli i rekli imamo nekih zamjerki na uređivačku politiku ali ovo je državni servis RS i to je za nas svetinja i da se bore sa Dodikom verbalno a ne klevetama po mrežama i saopštenjima koje pišu ambasade

MONDO REPORTAŽE