• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milanović slavio "Maestral" u Jajcu pa svratio kod Dodika

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović juče je na povratku iz Jajca prema Hrvatskoj, boravio u posjeti privatnom imanju Milorada Dodika, objavilo je više medija.

 Milorad Dodik i Zoran Milanović Izvor: Srna

Iako se dvojica političara nisu zvanično oglašavali o tome, posjeta potvrđena iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela za medije u Sarajevu. Ova Direkcija je uključena u obezbjeđenje štićenih ličnosti u BiH.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović bio je juče u Jajcu gdje vlasti i politički predstavnici Hrvata u BiH obilježavaju 27. godišnjicu akcije "Maestral" u kojoj su Srbi protjerani iz Jajca, Drvara, Šipova, Petrovca, Ključa, Mrkonjića...

Na događaju, koji se obilježava 13. septembra svake godine, kojem prisustvuje i delegacija HDZ-a BiH predvođena Draganom Čovićem "slavi se oslobođenje kraljevskog grada Jajca".

Milanović, predsjednik Hrvatske i vrhovni komandant vojske te susjedne države, je "Redom Nikole Šubića Zrinskog" odlikovao brigadu "Hrvoje Vukčić Hrvatinić" koja je ratovala u okviru lokalnog Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) tokom rata u BiH.

Opozicija kritikovala susret

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak prokomentarisao je da je eventualni susret predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika na njegovom privatnom imanju sramotan jer je Milanović vrijeđao Srbe "da su šaka jada" i jer je samo nekoliko sati prije toga, "ponovo svojim izjavama ubijao ljude koje su stradali u akciji Maestral".

Babalj je poručio Miloradu Dodiku da "treba da ga bude sramota što je baš na dan obilježavanja godišnjice akcije „Maestral“, u kojoj je više od 120.000 Srba protjerano sa svojih ognjišta, ugostio hrvatskog predsjednika, koji je prethodno u Jajcu proslavio etničko čišćenje Srba iz zapadnokrajiških opština".

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE