• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predizborni spotovi: Nešić motorista, Draško sa tacnom i Ceca Bojković u "boljem životu" (VIDEO)

Autor Nikolina Damjanić

Izborna kampanja se bliži vrhuncu, a u dosadašnjem toku imali smo priliku da vidimo zavidan broj kreativnih i manje kreativnih promotivnih spotova političara i stranaka.

 Predizborni spotovi Nenad Nešić Draško Stanivuković Haris Zahiragić Izvor: Screenshot

Mnoge stranke su se odlučile za više zvaničan i klasičan način obraćanja biračima, a pojedini političari su napravili nekoliko spotova „šaljive“ prirode. Izdvojili smo nekoliko njih.

Pojedini kandidati pokazali su „zavidne“ glumačke sposobnosti, a među najzanimljivijima Nenad Nešić, koji je postao astronom i motorista. Draško Stanivuković nosio je tacnu i branio na golu, a kandidat SDP za Skupštinu Kantona Sarajevo Igor Stojanović postao je košarkaški selektor.

Potpuno nezapaženo je prošlo da se u spotu jedne stranke pojavila Svetlana Bojković.

Nenad Nešić, predsjednik DNS-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH, u jednom spotu posmatra zvijezde i pravi šaljivu opasku na račun sazviježđa Veliki medvjed. Već u drugom je motociklista koji sredinom ceste prestiže dva kombija vlasti i opozicije.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i noslilac liste za Narodnu skupštinu RS, pored uloge golmana koji „brani“ Srpsku, plasirao je spot u kojem kao konobar služi goste u jednom restoranu pod sloganom „Republici Srpskoj mora da se služi“. Stanivuković se angažovao i u „muzičkim vodama“ pa je tako za izbore snimljena i zvanična rep pjesma sa spotom.

Stanivuković u spotu
Izvor: YouTube

Sport je u fokusu Igora Stojanovića, kanidata SDP za Skupštinu Kantona Sarajevo koji se oprobao u ulozi selektora košarkaške reprezentacije i tako iskoristivši veliku pažnju koju je izazvalo upravo završeno Evropsko prventstvo na kojem je reprezentacija BiH imala blistave momente.

Još jedan političar pokušao je da iskoristi popularnost sporta, tačnije, sportskog klađenja. Haris Zahiragić, kandidat SDA za Skupštinu Kantona Sarajevo predizborni spot snimio je u kafani, gdje mladi gosti raspravljaju zašto treba da glasaju za njega.

Spot počinje tako što „glavni glumac“ nije prošao tiket, pa poručuje da ga Zahiragić, koji „sasvim slučlajno“ gostuje na TV-u, nervira, dok ostali gosti pokušavaju da ga uvjere u suprotno.

Predizborni spot novoosnovane stranke „Život“ povećen je penzionerima. Potpuno nezapaženo je prošlo da se u pozadini njihovog prilično jednostavno snimljenog spota koristi muzika iz kultne serije „Bolji život“, da bi se na kraju pojavila legenda srpskog glumišta - Svetlana Ceca Bojković.

Izborna kampanja trajaće do predizborne šutnje (24 časa prije otvaranja biračkih mjesta 2. oktobra ujutru), a političarima ostaje dovoljno vremena da nas ponovo „iznenade“ nesvakidašnjim izbornim spotovima.

Povezano

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE