• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marfi pozvao građane BiH da glasaju: Recite im šta mislite o njihovim uspjesima i neuspjesima

Autor Vesna Kerkez

Američki ambasador u BiH Majkl Marfi pozvao je građane BiH da sutra izađu na birališta i glasaju na opštim izborima.

 Marfi pozvao građane BiH da glasaju Izvor: MONDO

"Sutra imate važnu priliku da se čuje vaš glas kada je u pitanju budućnost kakvu želite za sebe, svoju djecu i unučad. Pozivam vas da glasate“, poručio je Marfi građanima, a saopšteno iz američke ambasade u BiH.

Navodeći da su građani BiH „možda razočarani, ili čak ljuti zbog stanja u kakvom se BiH danas nalazi“, on je ocijenio da je izborni dan prilika da svojim liderima kažu šta misle o njihovim uspjesima i neuspjesima.

"Ovo je prilika da svoje lidere pozovete na odgovornost. Ukoliko smatrate da vaši izabrani predstavnici nisu radili za vaše dobro tokom prethodne četiri godine, ne dajte im svoj glas. Izaberite nekog novog. Ako za četiri godine zaključite da ta osoba nije bila ništa bolja, ne dajte ni njoj svoj glas“, istakao je američki ambasador u BiH.

Navodeći da možda građani BiH „nisu entuzijastični“ u vezi sa bilo kojim kandidatom čije ime će se sutra naći na glasačkom listiću, on je naglasio da se to može desiti u svakoj demokratskoj zemlji, uključujući i njegovu.

„Ali, demokratija ne može preživjeti ukoliko je ljudi aktivno ne grade i štite, a glasanje na izborima, više od svega, znači baš to“, rekao je Marfi.

Prema njegovim riječima, bez aktivnog učešća građana, demokratija se vremenom urušava.

„Bilo da u potpunosti zataji, bilo da korumpirane elite zarobe institucije da služe njihovim interesima, hineći demokratiju spolja, ali nagrizajući njenu srž. Na kraju, vi ste ti koji svojim učestvovanjem, iznošenjem svojih stavova i glasanjem činite da demokratija funkcioniše“, navedeno je u poruci američkog ambasadora u BiH.

(MONDO/Agencije)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bob Rock

Marfijev zakon?

..

Poslali svu svjetsku ... u BiH,da ko salju narod na glasanje.Dali i u svojim zemljama tako pozivaju na izbore građane ili misle da je nqrod lud u BIH ?

Jaaa

Ko je ovaj čikica, po njemu su poslali lovu?

Ja

A ko je Marfija šta pitao?

MONDO REPORTAŽE