• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića najveće iznenađenje izbora u Republici Srpskoj

Autor Dušan Volaš

Nebojša Vukanović i njegova opoziciona Lista za pravdu i red najveće su iznenađenje ovih izbora.

 vukan Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Prema preliminarnim podacima CIK BiH, Vukanovićeva Lista za pravdu i red četvrta je po snazi stranka kada je u pitanju Parlamentarna skupština BiH, iza nje su ostale čak i članice vladajuće koalicije Ujedinjena Srpska, DEMOS, Socijalistička partija kao i Demokratski narodni savez (DNS).

Na obrađenih 80 odsto biračkih mjesta u Republici Srpskoj za Parlamentarnu skupštinu BiH, najviše glasova osvojio je SNSD – 202.312 glasova ili 42,44 odsto, potom SDS sa osvojenih 89.763 (18,83 odsto) glasova građana, te PDP sa osvojenih 53.257 (11,17 odsto) glasova.

Vukanovićeva Lista za pravdu i red je četvrtra po snazi, sa osvojenih 24.984 glasova ili 5,24 odsto.

Gledajući po izbornim jedinicama, Vukanovićeva lista je u Izbornoj jedinici 1, u sklopu koje se nalazi i Banjaluka, osvojila 10.949 glasova građana i tako poslije SNSD, SDS i PDP postala četvrta stranka po snazi.

U Izbornoj jedinici 2, od Prnjavora do Bijeljine, Vukanovićeva lista je ostvarila nešto slabiji rezultat, ali je i dalje po broju glasova ispred DNS i Ujedinjene Srpske.

U Izbornoj jedinici 3, u kojoj je i njegov matični grad Trebinje, Vukanovićeva lista je ostvarila najbolji rezultat, pa je tako treća stranka po snazi, a ispred nje su samo SNSD i SDS.

(Agencije)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

student

Vukanova stranka nije uložila ni marke u reklame i medijski prostor. Ovo je dokaz da narod cijeni i nagrađuje poštenje, te da bacanje para u medijske kampanje nije recept za uspijeh na izborima,

iznenađenje

Po meni je snsd iznenađenje jer su se pogotovo u Banjaluci oporavili od izbornog poraza 2020 i za NSRS odnijeli nikad ubjedljiviju pobjedu, i nakon 20 god. u uslovima nevjerovatnih pritisaka na njih sa svih strana, uspjeli pobjediti ubjedljivo

Čova buraz

Ko je ovog frika birao vjerovatno je vrlo sličam dotičnome .....ali biće lijepih skupštinskih zasjedanja, ako ništa drugo....

MONDO REPORTAŽE