• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva zahtjeva opozicije sa skupa ispred RTRS-a, upućeni pravosuđu i javnom medijskom servisu (FOTO, VIDEO)

Autor mondo.ba

Predstavnici opozicionih partija u RS poslali su večeras brojne poruke na skupu koji su organizovali ispred zgrade RTRS-a u Banjaluci. Iznijeli su i dva zahtjeva.

 Protest opozicije ispred RTRS-a u Banjaluci Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Protesti su počeli oko 18 sati, a prisustvovalo je rukovodstvo opozicionih partija - PDP-a, SDS-a i Pokreta za pravdu i red Nebojša Vukanović.

Razlozi protesta su, kako su ranije najavili, "neobjektivno izvještavanje RTRS-a i etiketiranje onih koji misle drugačije".

Predstavnici opozicionih partija u RS poslali su večeras brojne poruke, a iznijeli su i dva zahtjeva.

"Prva poruka mafijaškom pravosuđu, da nećemo prestati s pritiskom dok ne kažu šta je sa krivičnim prijavama i dokazima koje smo predali. Drugi je zahtjev ovoj kući iza nas, da RTRS- počne objektivno da izvještava i polaže račune narodu, a urednici i direktori informativnog programa podnesu ostavke", rekao je večeras Nebojša Vukanović.

Osim kritika na račun ovog javnog servisa, opozicionari ostali su kod poruka da je Jelena Trivić pobijedila u izboru predsjednika Republike Srpske, a ne priznaju drugačije rezultate tvrdeći da je došlo do izborne krađe.

Podvukli su da će biti još protesta, kao i da su spremni na sve vidove borbe.

Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a, je kazao da su večeras došli da kažu - NE režimskoj televiziji koja etiketira svakoga ko je protiv vlasti.

"Mi nismo organizovali autobuse, to nam ne treba. Vjerujemo u svoj narod", rekao je Radović.

Podvukao je još jednom stav opozicije da je Jelena Trivić, njihov kandidat za predsjednika RS, brutalno pokradena na izborima.

"Važno je da smo došli večeras da podržimo jedinu i pravu istinu da je Jelena Trivić pobijedila za predsjednika", kazao je večeras Branislav Borenović.

Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

I on je uvjeren da je došlo do izborne krađe i podvukao je da se neće stati dok se ne utvrdi odgovornost onih koji stoje iza toga.

"Radi se o 70.000 glasačkih listića koji su kontaminirani. Zato je važno da ovu utakmicu igramo do kraja. Ima nas više nego njih jer ste došli slobodno i nije vas niko ucjenjivao da dođete - rekao je.

Podvukao je da je sramno izvještavanje RTRS-a i ovu medijsku kuću nazvao fabrikom laži, na šta su građani skandirali "lopovi, lopovi".

Jelena Trivić je kazala da joj je "pobjedu otela banda".

"Imam snage više nego ikad da se toj organizovanoj i mafijaškoj hobotnici suprostavim u svakom obliku. Nikada im krađu nećemo priznati. Ološu se ne smije priznati pobjeda. Tjeraću ih do kraja. Ukrali su povjerenje i ustavno pravo na slobodne i fer izbore", rekla je Trivić.

"Nećemo im dozvoliti da naredne četiri godine likuju nad tom lažnom, ukradenom pobjedom...", dodala je Trivić.
Rekla je da su spremni na sve vidove borbe.

"Počećemo i mi prozivati imenom i prezimenom svakog urednika RTRS-a koji piše lažne vijesti, da vide kako je hodati sa etiketom", rekla je Trivić.

Skup je završen nakon sat vremena i protekao je bez incidenata.

Takođe, najavili su da na ovome neće stati i da su spremni na dalju borbu.

Na početku skupa, građanima se obratio Nebojša Vukanović koji je kazao da je ključna poruka da nema predaje.

"Došli smo da pošaljemo jasne poruke koje ćemo pročitati na kraju. Mi ćemo se dići iz pepela", kazao je Vukanović.

Prisutnima se obratio i Đorđe Vučinić, kazavši da je vrijeme "da se kaže dosta fabrici laži i zla".

Prije toga, nekoliko policajaca je zaustavilo jednu osobu i odveli ga sa strane kako bi ga pretresli. Razlozi za sada nisu poznati.

U najavi protesta, opozicionari su naveli da zahtijevaju "objektivno izvještavanje i da prestane etiketiranje svih koji misle drugačije".

"Nismo etiketirali nikoga sa RTRS-a, imenom i prezimenom, iako znamo ko su ljudi koji su kreatori lažnih vijesti. Кo je napravio lažnu vijest o deset navodnih američkih miliona? RTRS saznaje sa nekog lažnog portala. I lijepi meni i mojoj porodici etiketu... Šta mislite da pozovemo da im se vještače njihovi telefoni da vidimo ko im šalje te istrukcije ? Iz kojih komiteta, kancelarija, iz SNSD-a i njihovih kabineta koji im šalju te informacije", kazala je juče Jelena Trivić.

Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović je podvukao da je RTRS medij koji svi plaćaju.

"To je i naš mediji i svi polažemo jednaka prava na objektivno izvještavanje", istakao je Radović.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dadan

NAŽALOST nikad jadnija opozicija zadnjih 8god šuplja do šupljaka,posle pobjede Stanivukovića mislio sam da ste malo ozbiljni ali ništa vidim da se i glavonačelnik ušutio svezala mu stolica usta

Max

Vecerasnji skup je pokazao koliko vrijedite, pricate nebuloze, i nista vam nevalja. Presaberite malo svoje redove

Sem

Ovi su prsli skroz. Jeleni su baš napunili glavu kako je najbolja i nezamjenjiva, jadna žena, dobro su je izmanipulisali. O protestu je glupo trošiti reči, ništa ni sa čim. Tresu im se stranačke dugogodišnje fotelje, Draško Stanivuković preuzima PDP ili pravi novu stranku, najverovatnije sa Vukanom, pa to već čitava Banjaluka zna, Jelenu će teško iščupati od ološa poput Borenovića i Crnadka, jadna žena sta joj uradiše i šta joj i dalje rade. Sve u svemu premalo za bilo kakve promjene sa ljudima poput dvojice pomenutih i kad im se dodaju tu jos Radović, Šarović, Mihaljica, ma bježi. Pametnom dosta. Jelena upamet se i sa Draškom bježi od ovog ološa, samo Vukana povedite.

Mislilac

Opozicija proglašava pobjedu ne zna objasniti na osnovu kojeg brojanja kad niko nije izbrojao njihovu pobjedu sem njih samih. Zatim se žale na CIK gdje sjede stranački kadrovi PDP, SDS, SDA. Zatim se žale na Sud BiH kojim upravlja međunarodni faktor, SDA. Zatim se žale na Šmita sa kojim su sjedili i kojeg su priznali. Zatim se žale na finansijere tj. ambasade. Nije moguće da su vas svi vaši kadrovi i saradnici izradili. Budite časni. Podnesite ostavke i shvatite da SAD nije cilj haos u BiH i neće krasti izbore za vas. Neko vas je slagao.

Ale

Raspad sistema, gorki osmjesni i teška spoznaja da slijede unutarstranačko podnošenje izvještaja o porazu

MONDO REPORTAŽE