• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bezbjednosne mjere kao nikada ranije: Poslanici NSRS glasaju za srpske delegate za Dom naroda PS BiH

Autor Brankica Spasenić

Poslanici Narodne skupštine RS započeli su tajno glasanje za izbor delegata u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, a sudeći prema ovogodišnjim pravilima, bezbjednosne mjere su pooštrene kao nikada ranije.

 NSRS Izvor: Mondo - Slaven Petković

To je potvrdio i predsjednik NSRS Nenad Stevandić koji je kazao da je tri sata trajao sastanak sa šefovima poslaničkih klubova kako bi se dogovorila i utvrdila pravila glasanja, a istakao je da vlada neviđeno interesovanje javnosti i medija za ovaj izbor.

Stevandić je čak pozvao ministre i članove Vlade RS koji sjede ispod rukovodstva NSRS da oslobode taj prostor kako ne bi bili blizu glasačkog mjesta.

Bira se pet srpskih delegata i glasaju svi poslanici NSRS.

Prema pravilima, glasački listić je napravljen u skladu sa uputstvima Centralne izborne komisije BiH (CIK). Stavlja se „x“ ispred liste, na način kako se glasa i na Opštim izborima, s tim da nije moguće glasati za pojedinačne kandidate, nego isključivo za listu.

Komisija za izbor i imenovanje NSRS tehnički vodi ovaj postupak i utvrđuje rezultate, dok ih potvrđuje i verifikuje CIK BiH.

Predsjednik Komisije za izbor i imenovanje Ilija Tamindžija (SNSD) pojasnio je uoči glasanja, da glasanje mora biti bez podebljavanja i da listići ne smiju imati nikakve oznake. Moraju biti ispisani plavom olovkom koja je na mjestu gdje se glasa.

„Listić mora biti dva puta presavijen i tako ubačen u glasačku kutiju koja je providna, da bi se tako onemogućio uvid. Članovi komisije nadgledaju tok glasanja, zatim otvaraju kutije, istresaju lisiće, a stručne službe vrše klasifikaciju i brojanje“, kazao je Tamindžija.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Čuj bezbjedonosnea mjere,zbog čega ,zbog koga Ovi ko da su iz Pjongjanga

MONDO REPORTAŽE