• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pravni tim SNSD-a dostavio krivične prijave i žalbu protiv CIK BiH

Autor Nikolina Damjanić

SNSD je danas zvanično predao Apelacionom vijeću Suda BiH žalbu i krivične prijave protiv članova CIK-a zbog odluke da prihvate nevažeći listić iz Narodne skupštine i odluku o izboru petog srpskog delegata u Domu naroda donesu žrjebom.

 SNSD podnio žalbe protiv CIKa Izvor: CIK BiH

Radovan Kovačević, portparol SNSD-a, je naglasio da je u potpunosti uvjeren da je riječ o isključivo političkoj odluci na kakvu CIK nije imao pravo prema zakonu.

"Potpuno je sigurno da je riječ o tome da su ljudi koji su bliski SDA i DF-u Željka Komšića ovakvu odluku donijeli zato što je SNSD umjesto 'Osmice' odabrao Osmorku", istakao je Kovačević.

On je rekao da SNSD očekuje da će Apelaciono vijeća Suda BiH dokazati da nije pod političkom kontrolom pomenute koalicije i da će barem jednom donijeti odluku u skladu sa pravom i zakonom.

"U tom slučaju će biti potpuno jasno da će uvažiti žalbu SNSD-a i da će se potvrditi izbor četiri delagata iz SNSD-a u Klubu Srba u Domu naroda parlamenta BiH", rekao je Kovačević.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske su na posebnoj sjednici u četvrtak, 1. decembra, odlučili da će delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda srpskog naroda biti SNSD-ovi Sredoje Nović, Snježana Novaković Bursać, Radovan Kovačević i Nikola Špirić, te SDS-ov Želimir Nešković.

Predsjednik Komisije za izbor i imenovanje Narodne skupštine Srpske Ilija Tamindžija je, podnoseći izvještaj o glasanju, rekao da su bila 82 važeća i jedan nevažeći listić. Svi poslanici su glasali, odnosno njih 83.

Na jednom listiću koji je poništen, umjesto u predviđeni kvadratić kraj naziva PDP-a kao stranke, bio je prekrižen naziv te partije.

CIK BiH priznao je taj sporni 12. glas za PDP-ovog delegata Nenada Vukovića, što znači da će o petom delegatu iz Republike Srpske u Domu naroda parlamenta BiH odlučivati žrijeb.

(SRNA)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE