• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Usvojeni nacrti rebalansa budžeta Banjaluke: Čekanjem izgubljena 2 miliona KM

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Skupština grada Banjaluka danas je jednoglasno usvojila Nacrt rebalansa budžeta za ovu od 201.960.000 KM i Nacrt budžeta za narednu godinu od 195.290.000 KM.

 Usvojeni nacrti rebalansa budžeta grada Banjaluke Izvor: Mondo - Nikolina Damjanić

Oba dokumenta upućena su na javnu raspravu kako bi se obezbijdielo učešće javnosti u procesu donošenja budžeta.

Usvojeni Nacrt budžeta za 2023. godinu veći je u odnosu na ovogodišnji budžet za 15,1 odsto ili za 25,6 miliona KM.

Gradski menadžer Bojan Kresojević rekao je novinarima nakon sjednice da nijedna institucija koja je budžetski korisnik grada ne može završiti ovu godinu bez rebalansa.

"Banjaluka i njeni građani su za čekanje da se usvoji budžet platili štetu prouzrokovanu inflacijom u iznosu od 2 miliona KM", rekao je Kresojević.

On je naveo da Nacrt budžeta grada za narednu godinu, između ostalog, podrzumijeva da se omogući finansijska podrška "Akvani" da se odblokira, jer se moraju izmiriti naslijeđene višemilionske obaveze.

Kresojević vjeruje da će Banjaluka do kraja godine dobiti i prijedlog budžeta za narednu godinu.

Dodao je da je izuzetno značajno što se na današnjem zasjedanju Skupštine Grada raspravljalo o nacrtima rebalansa i budžeta za narednu godinu, te da je krajnje vrijeme da se usvoje ovi dokumenti.

Kada je riječ o rebalansu, gradski menadžer je istakao da će od predviđenih sredstava za rebalans za raspodjelu biti raspoloživo oko 10 miliona KM, dok ostatak iznosa rebalansa spada u namjenska sredstva.

Potpredsjednik Skupštine grada Saša Čudić rekao je da se danas vodila konstruktivna rasprava i da su skoro sve tačke dnevnog reda usvojene.

On je istakao da će Nacrt rebalansa sigurno imati amandmansko djelovanje, ističući da će isto tako biti i za Nacrt budžeta za narednu godinu.

"Skupštinska većina i dalje je pri stavu da se prijedlog rebalansa budžeta može razmatrati ukoliko se ispune sve ranije preuzete obaveze", rekao je Čudić nakon sjednice.

Čudić, koji je predsjedavao današnjom sjednicom, osvrnuo se na pitanje Zavoda za izgradnju Banjaluka ističući da je gradski parlament, ako stigne inicijativa predlagača o novom predloženom rješenju, spreman da ga razmatra na posebnoj tematskoj sjednici.

Na današnjoj sjednici prestao je da važi mandat dosadašnjem predsjedniku Skupštine grada Banjaluka Mladenu Iliću koji je prihvatio mandat poslanika u parlamentu Republike Srpske.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Sve su usvojili samo pomoć za penzionere nisu , blago njima s ovakvim gradonačelnikom

MONDO REPORTAŽE