• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela peta posebna sjednica: NSRS primila ostavke dvojice ministara

Autor Brankica Spasenić

Sjednica Narodne skupštine RS počela je danas u Banjaluci, a na dnevnom redu je 29 tačaka, među kojima su povećanja plata zaposlenih u javnom sketoru i novčana podrška nezaposlenim roditeljima četvoro i više djece.

 viber_image_2022-12-21_12-41-55-594.jpg Izvor: Mondo/Slaven Petković

Na početku današnje pete posebne sjednice NSRS, predsjednik skupštine Nenad Stevandić obavijestio je da su primili ostavke dvojice ministara – ministra porodice, omladine i sporta Dade Dogana (SP) i ministra rada i boračko-invalidske zaštite Dragoslava Kabića (SNSD).

Vlada RS smijenila je prije četiri dana ovu dvojicu ministara, a koji su bili na funkciji manje od 24 sata. Obojica su osuđeni zbog djela u oblasti saobraćaja.

Većina današnjih prijedloga i izmjena zakona biće razmatrani po hitnom postupku, kako bi stupili na snagu od 1. januara.

Poslanici će po hitnoj proceduri razmatrati prijedloge zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Republike Srpske, zaposlenih u javnim službama, u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda, zatim zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u Srpskoj, zaposlenih u oblasti kulture, u organima uprave u Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa.

Poslanici će po hitnom postupku razmatrati i Prijedlog zakona o podršci nezaposlenom roditelju četvoro i više djece, u skladu sa kojim će roditelj koji odluči da brine o djeci imati pravo da prima platu od 750 KM, sa plaćenim porezima i doprinosima.

(Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Da li će imati pravo na beli leb

MONDO REPORTAŽE