• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izabrana Vlada RS: SNSD ima 10 ministarstava, socijalisti 2, ostali po jedno

Autor Vesna Kerkez

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske izabrali su večeras novi saziv Vlade Republike Srpske, koju će predvoditi Radovan Višković.

 Ko su novi ministri u Vladi Republike Srpske Izvor: Vlada RS

Za izbor Vlade i premijera Srpske glasala su 74 poslanika od čega ih je 51 bilo za, a 23 protiv.

Vlada je izabrana na dvije godine. 

"Višković će ostati predsjednik Vlade u naredne dvije godine. Nakon dvije godine doći će do izbora nove vlade", rekao je predsjednik RS Milorad Dodik nedavno u Beogradu.

Na trećoj posebnoj sjednici parlamenta Srpske, poslanici su za ministra finansija Srpske izabrali Zoru Vidović, za ministra unutrašnjih poslova Sinišu Karana, a za ministra za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Željka Budimira.

Na poziciju ministra saobraćaja i veza Srpske izabran je Nedeljko Čubrilović, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, te ministra zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić.

Za ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske izabran je Zlatan Klokić, za ministra prosvjete i kulture Željku Stojičić, a za ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske Bojan Vipotnik.

Poslanici su poziciju ministra privrede i preduzetništva Srpske povjerili Vojinu Mitrović, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savi Miniću, dok je ministar trgovine i turizma Srpske Sevlid Hurtić.

Za ministra pravde Republike Srpske izabran je Miloš Bukejlović, za ministra rada i boračko-invalidske zaštite Dragoslav Kabić, za ministra uprave i lokalne samouprave Senka Jujić, a na mjesto ministra za porodicu, omladinu i sport Srpske Dado Dogan.

Glasanju u parlamentu Srpske je prisustvovao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić zaključio je treću posebnu sjednicu parlamenta nakon što su novoizabrani premijer Radovan Višković i ministri u Vladi Srpske potpisali zakletvu.

Stevandić je rekao da će nakon ove biti održana i četvrta posebna sjednica na kojoj je predviđeno biranje radnih tijela Narodne skupštine.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE