• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dok se čeka da Višković predloži kabinet: Ko od ministara sa dva mandata neće ostati u Vladi RS?

Autor Brankica Spasenić

Novi – stari premijer RS Radovan Višković danas je i zvanično preuzeo mandat za formiranje Vlade RS, ali nije želio konkretno govoriti o imenima novih ministara, izbjegavajući da otkrije čak i one koji sigurno neće obnoviti mandat.

 Novi ministri u Vladi RS Izvor: Mondo.ba/Vedran Ševčuk

Molim za strpljenje još 15 dana”, kazao je danas Višković.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je juče, nakon konsultacija sa predstavnicima parlamentarnih stranaka, poručio da je sigurno da “jedan broj ministara koji su imali dva mandata neće moći da nastave”.

Dali su značajan doprinos ali treba da se uvedu nove snage”, kazao je Dodik.

Pročitajte i ovo

Kako saznajemo, za sada je najizvjesnije da još jedan mandat neće dobiti dosadašnji ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, kao i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić.

U pitanju su, kažu informacije koje imamo, prvenstveno njihovi lični razlozi. Klokić želi da se bavi poslom koji je bliži njegovoj struci inženjera elektrotehnike, dok Lukač ima drugačije privatne planove.

Međutim, neki ministri, koji su u više mandata u Vladi RS, najvjerovatnije će ostati u ovoj fotelji i naredne četiri godine.

Među njima su Srebrenka Golić i Petar Đokić, a iako je demantovao da će obnoviti ministarski mandat, u novoj Vladi RS bi najvjerovatnije mogao ostati i Anton Kasipović.

Višković je danas kazao da u novoj Vladi RS “neće imati milosti prema bilo kome ko ne izvršava svoje obaveze”, a uvjeren je da će ona biti formirana u prvoj sedmici decembra.

“Bilo bi neozbiljno da prvi dan kada sam dobio potvrdu o imenovanju za mandatara, govorim o imenima. Obaviću još jedan krug konsultacija sa svim stranakam koje podržavaju Vladu. Do ekspozea, neću saopštavati imena ministara. Tačno je da se u javnosti već govori o nekim imenima, neka su tačna neka nisu”, kazao je Višković.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko

Nataliju i US obavezno rastjerati, dati učenim i normalnim ljudima da vode resore nebitno kome pripadaju i koja su nacija

Zole

@Marko pa ti su pustili korejenje ko korov,a zna se kako je to teško suzbiti

MONDO REPORTAŽE