• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Hurtić je predložen kao dio kompromisa

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je aktuelni ministar trgovine i turizma Republike Srpske Sevlida Hurtića predložen za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara kao dio kompromisa da bi se riješio problem konstituisanja vlasti na nivou BiH.

 Parlament i Savjet ministara BiH Izvor: MONDO

"Žao mi je zbog Denisa Šulića, spekulativna priča u Federaciji BiH dovela je do neodržive atmosfere. Našim partnerima smo rekli da smo spremni da uvažimo njihove probleme", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je naglasio da se jutros čuo sa liderima "šestorke" i dogovoreno je da SNSD predloži kandidata za mjesto ministra za ljudska prava i izbjeglice.

"Hurtić je aktuelni ministar trgovine i turizma Srpske i on će kao kandidat sa prostora Republike Srpske doći na to mjesto. O tome postoji i saglasnost partnera, a o tome je obaviještena i /novoimenovana predsjedavajuća Savjeta ministara/ Borjana Krišto i nema nijednog razloga da se s tim čeka", pojasnio je Dodik.

On je naveo da su partneri iz Federacije predložili da na to mjesto dođe neko iz reda "ostalih", ali Zakon o Savjetu ministara kaže da u Savjetu mora da bude jednak broj Bošnjaka, Srba i Hrvata.

"To je značilo da imaju samo dva Bošnjaka. Zbog toga je bilo neophodno da iz Republike Srpske dođe Bošnjak i da se paritet vrati na poziciju tri-tri-tri i jedan `ostali`", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, to će biti riješeno danas jer je dio kompromisa i razumijevanja SNSD-a da je to neophodno.

"Nismo željeli da `zatežemo`, jer nam je važno da je to prijedlog iz Republike Srpske i da je on tamo u toj ulozi kao predstavnik političke partije ali sa prostora Republike Srpske", istakao je Dodik.

Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ je danas uputio novi prijedlog kandidata za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara - Sevlida Hurtića.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE