• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrović se pita: Gdje bi se uložio novac od ukinutih akciza na gorivo?

Autor Dušan Volaš

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović izjavio je da nikada ni od jedne institucije nije dobio podatak koliko bi ukidanjem akciza na gorivo bilo obezbijeđeno sredstava i gdje bi ona bila uložena.

 Vojin Mitrović Izvor: Mondo - Slaven Petković

Mitrović je rekao da takve analize nikada nije bilo i da se zalaže za to da svaka mjera koja bude pred Savjetom ministara ili Vladom Republike Srpske bude dobro analizirana, opravdana i da bude u korist građana Republike Srpske i BiH.

"Smetalo mi je i dok sam bio u Savjetu ministara. Imali smo okdluku o zabrani izvoza peleta i određenih drvnih sortimenata, ali nikada ni od jedne institucije nismo imali nijednu ozbiljnu analizu koja bi pokazala šta određena mjera i odluka donosi pozitivno, a šta negativno", rekao je Mitrović za BHT1.

On tvrdi da nikada nije urađena analiza koliko BiH trenutno proizvodi peleta i ostalog ogrevnog materijala i koliko ima robnih viškova.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH obavio je juče raspravu o Izvještaju Zajedničke komisije oba doma parlamenta o usaglašavanju teksta Zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH.

Ovaj zakonski prijedlog podrazumijeva ukidanje akciza na sve vrste goriva na period od šest mjeseci. NJegovim usvajanjem gorivo bi bilo jeftinije za 35 do 40 feninga.

Ukidanje akciza odnosi se na dizel i ostala gasna ulja, petrolej, bezolovni motorni benzin, motorni benzin, lož-ulje, tečni naftni gas za pogon motornih vozila, biogoriva i biotečnosti.

Ovim prijedlogom, po isteku šest mjeseci, ostavljena je mogućnost Savjetu ministara da svojom odlukom produži za tri mjeseca definisani iznos akcize.

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da će ova stranka i u Domu naroda parlamenta BiH biti protiv ukidanja akciza na gorivo, jer je cijena goriva u BiH ista ili niža u odnosu na region.

SRNA

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE