• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čeka se odluka Doma naroda: Poslanici Predstavničkog doma izglasali ukidanje akciza

Autor Nikolina Damjanić

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas je usvojio izvještaj zajedničke komisije oba doma o usaglašavanju teksta Zakona o izmjenama Zakona o akcizama, koji podrazumijeva ukidanje akciza na sve vrste goriva na period od šest mjeseci.

 Predstavnički dom PS BiH podržao ukidanje akciza Izvor: FENA/Harun Muminović

Radi se o zakonskom prijedlogu koji je razmatran u prošlom mandatu Parlamentarne skupštine, a da bi usaglašeni zakon stupio na snagu, potrebno je da izvještaj zajedničke komisije usvoji i Dom naroda.

Primjenom usaglašenih rješenja gorivo u BiH bi pojeftinilo za 35 do 40 feninga, a po isteku šest mjeseci ostavljena je mogućnost Savjetu ministara da svojom odlukom produži za tri mjeseca primjenu zakona.

Poslanici su na ponovno razmatranje Komisiji za finansije i budžet Predstavničkog doma uputili Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, koji je u parlamentarnu proceduru uputio poslanik Šerif Špago.

Predlagač smatra da je Zakonom o platama i naknadama u institucijama BiH utvrđen nesrazmjeran odnos u koeficijentima i platama od najniže do najviše plate, te da ovo treba ispraviti pošto je nacrtom budžeta za 2023. godinu predviđena osnovica za obračun plata 630 KM, čime bi došlo do većeg povećanja plata za radna mjesta sa većim koeficijentom.

(SRNA)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE