• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BANJALUKA: Nesuglasice oko regulacionog plana za područje na kojem se UVELIKO GRADI (FOTO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Komisija za prostorno uređenje, zaštitu okoline, kulturnog i prirodnog nasljeđa Skupštine grad Banjaluka nije podržala odluku o izradi RP "Aleja – Park" i ova odluka je povučena sa dnevnog reda sutrašnjeg zasjedanja Skupštine garda Banjaluka.

 Dvorana za Srpska open Izvor: Mondo - Željko Svitlica

Komisiji za urbanizam grada Banjaluka dostavljen je regulacioni plan koji obuhvata i izgradnju multifunkcionalne sportske dvorane za ATP turnir i parka kod tržnog centra "Delta", kao i dijela pomoćnog stadiona "Borac", što nije prihvatljivo, rekao je Srni potpredsjednik Skupštine grada Saša Čudić.

"Komisija je danas rekla predlagaču da dostavi modifikovan, odnosno podijeljen regulacioni plan i o takvom ćemo se i izjasniti", poručio je Čudić.

On je pojasnio da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković od početka tražio da se izgradi park preko puta "Delte", te je odlučio da i izgradnju multifunkcionalne dvorane stavi u isti regulacioni plan.

Čudić kaže da niko nije protiv plana, pogotovo onog koji se odnosi na izgradnju multifunkcionalne sportske dvorane, ali naglašava i da se uporno pred Komisiju dostavlja objedinjen regulacioni plan, što nema nikakvog smisla.

Profesionalni teniski turnir "Srpska open 2023" biće održan od 16. do 23. aprila u Banjaluci, a za potrebe održavanja turnira gradi se multifunkcionalna sportska dvorana, odnosno teniski teren sa oko 6.000 mjesta.

Pročitajte

Ovo nije prvi put da se ova tačka povlači, zbog istog razloga što stavlja pod znak pitanja sam proces legalizacije objekta koji je već u poodmakloj izgradnji, objavio je Capital.

Isti portal je u više navrata pisao da se na toj lokaciji se trenutno odvijaju radovi mimo važećeg regulacionog plana koji je predvidio da se na toj lokaciji gradi multifunkcionalni kongresno – konferencijski centar.

Taj nedostatak u vidu dozvola i regulacionih planova gradske vlasti su planirale ispraviti na sutrašnjem zasjedanju Skupštine grada Banjaluka.

(Mondo/Capital/Srna)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE