• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nakon smjene Milanovića: Stanić zvanično na čelu CIDEA, obećao brzinu i nove ideje

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Novi direktor Gradske razvojne agencije Banjaluka, Neven Stanić, nekoliko dana nakon preuzimanja dužnosti obećao je da će agencija biti dosta operativnija i brža i da će uvesti nove ideje i projekte koji će doprinijeti razvoju preduzetništva u gradu.

 Neven Stanić Izvor: CIDEA

Stanić u izjavi dostavljenoj medijima kaže da će jedan od novih projekata, koji će biti realizovan ove godine, biti Sajam inovatora i investitora.

"Ideja se javila iz potrebe inovatora koji se suočavaju sa izazovima u smislu realizacije njihovih ideja. Sa jedne strane imamo inovatore koji imaju ideje, ali im nedostaju sredstva i investitori za realizaciju i primjenu njihovih ideja, a sa druge strane imamo investitore koji imaju sredstva za ulaganje, ali nemaju nove i praktične ideje", objašnjava Stanić.

Smatra da će se na ovaj način prvenstveno u saradnji sa Privrednom komorom i Udruženjem inovatora inovatori i investitori spojiti na jednom mjestu u cilju stvaranja nove privredne vrijednosti "koja treba da potekne iz Banjaluke, a da dostigne primjenu i u svijetu".

"Svaka inovacija koja ugleda svjetlo dana podrazumijeva određena ulaganja u više sektora, kao i nova zapošljavanja što nam je svima cilj", dodaje Stanić.

Dugogodiši direktor Gradske razvojne agencije (CIDEA) u Banjaluci Mario Milanović smijenjen je sa te pozicije na sjednici Skupštine grada Banjaluka 16. februara.

Milanović je rekao je da iza njegove smjene stoji njegova stranka Ujedinjena Srpska koju je istog dana nakon smjene napustio. Milanović je bio jedan od osnivača Ujedinjene Srpske 2015. godine

Saznajemo da stanje u US ukazuje na to da će Stanić, koji je generalni sekretar stranke, uskoro postati i predsjednik Gradskog odbora te stranke u Banjaluci gdje će zamijeniti Sinišu Vidovića.

(Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE