• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanovićeva: Imovina pripada Srpskoj i reguliše se njenim zakonodavstvom

Autor Nikolina Damjanić

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da je nedopustiv intervencionizam bilo kojih stranaca koji se postavljaju iznad demokratski izabranih institucija praveći dodatne razdore u BiH i uporno je držeći u stanju nedovršenog eksperime

 viber_image_2022-12-21_12-00-13-606.jpg Izvor: Mondo/Slaven Petković

Da stvar bude gora, dodala je Cvijanovićeva, u prošlosti su visoki predstavnici djelovali izvan ovlašćenja datih Dejtonskim sporazumom.

"Ali, da stvar može biti gora i od goreg dokaz je ponašanje Kristijana Šmita koji nije dobio ni podršku Savjeta bezbjednisti UN za tu poziciju, a interveniše u Ustav i zakonodavstvo u BiH", naglasila je Cvijanovićeva u izjavi za Srnu upitana da prokomentariše odluku Kristijana Šmita da suspenduje Zakon o nepokretnoj imovini.

Cvijanovićeva je podsjetila da je godinama i Ustavni sud BiH uz pomoć stranih sudija, koji su u dosluhu radili sa visokim predstavnicima, umjesto da štiti ustavnost i zakonitost, proizvodio propise s namjerom da kreira neku novu ustavnopolitičku realnost.

"Imovina Republike Srpske pripada njoj i reguliše se njenim zakonodavstvom, jer nigdje u Ustavu BiH ne piše ni da pripada BiH, niti da se na tom nivou reguliše", ukazala je Cvijanovićeva.

(SRNA)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE