• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čedomir Jovanović više nije savjetnik Željka Komšića

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Liberalno demokratske partije (LDP) Srbije Čedomir Jovanović više ne obavlja posao savjetnika hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, saznaje Mondo.

 Čedomir Jovanović više nije savjetnik Željka Komšića Izvor: Facebook

Komšićev kabinet se nije zvanično oglašavao o prestanku Jovanovićevog savjetničkog posla, ali pretpostavka je da lider LDP-a nije član savjetničkog tima od oktobra ove godine nakon što je Komšić opet izabran u Predsjedništvo.

Jovanović je savjetnik u Kabinetu Željka Komšića postao u martu 2019. godine nakon sastanka dvojice političara. Po izričitoj želji srpskog političara, rečeno je tada, on je posao obavljao pro-bono, bez naknade. 

Skupština Kantona Sarajevo godinu dana kasnije Jovanovića je proglasila počasnim građaninom Sarajeva.

U oktobru prošle godine bio je među prvima koji su lideru Demokratske fronte (DF) čestitali novi četvorogodišnji, a ukupno četvrti mandat u Predsjedništvu BiH.

"Ono što simbolizira mene i Željka je svetinja. To je očuvanje mira u Bosni. Mir koji imamo treba da čuvamo sada. Sada se on brani, a ne u nekom ratu", napisao je Jovanović.

Jovanović se tokom savjetničkog mandata (a i ranije) povremeno miješao u politički život BiH. Za Komšića Jovanović je govorio da "nije stranački lider, već da je državnik".

Najčešće je kao gost u televizijskim emisijama komentarisao političke stavove vlasti i političara iz Republike Srpske, a pogotovo Milorada Dodika kojeg je optuživao sa "širenje mržnje i agresiju", a prije desetak godina su bili učesnici u zapaženom TV duelu.

Zanimljivo je da je prije lokalnih izbora u Mostaru 2020. godine Jovanović zajedno sa Komšićem posjetio grad, a nakon toga je gostujući na televiziji pratkično otkrio da su sve sarajevske stranke u koaliciji, što se to data prećutkivalo u lokalnim političkim trvenjima.

Komšić je član Predsjedništva BiH bio od 2006. do 2014. godine, u dva mandata, a zatim i od 2018. do prošle godine kada je ponovo izabran.

(Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE