• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković o jučerašnjem incidentu: Osuđujem svaku vrstu nasilja, ali Banjaluka će ostati bedem porodičnih vrijednosti

Autor Dušan Volaš

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković oglasio se o jučerašnjem napadu ispred prostorija Transparensi internešnala BiH u banjalučkom naselju Obilićevo.

 Stanivuković o incidentu u Banjaluci Izvor: MONDO

Osudio je nasilje uz tvrdnju da njegov stav nije tome doprinio.

"To su zlonamjerne tvdnje. Naš stav je i dalje isti i biće uvijek isti. Banjaluka će ostati bedem tradicionalno patrijarhalnih porodičnih vrijednosti i na to sam ponosan, ne ulazeći u ničije pravo da voli koga hoće, ali ne i da paradira na taj način, naveo je Stanivuković u Facebook objavi.

Dodaje da se o novcu svake NVO treba znati porijeklo istog, kao i način finansiranja, jer, kako tvrdi, svi ovi događaji poprilično determinišu određena buduća kretanja.

"Mi na odgovornim pozicijama smo dužni da štitimo naš narod i našu Republiku Srpsku. Pozivam policiju da uradi svoj dio posla odgovorno i da odlučno suzbije svaku vrstu nasilja", zaključio je Stanivuković.

Ispred prostorija Transparensi Internešnela u Banjaluci juče uveče su fizički napadnuti učesnici sastanka koordinacionalnog odbora organizacije "Bh. povorka ponosa", poslije čega je intervenisala policija.

Među povrijeđenima aktivistima u Banjaluci je i novinarka i aktivistkinja Vanja Stokić. Ona je saopštila da su u incidentu povrijeđene još dvije osobe.

"Moj momak je večeras dobio flašu u glavu. Mene su bacili sa jednog zidića i poderali mi ruku. Imam mnogo mučnih detalja koje sam podijelila sa policijom i medijima. Za sve ovo su odgovorni Draško Stanivuković, Milorad Dodik i onih 13 organizacija koje su im pisale. Vi ste nahuškali huligane na nas. Vi ste stvorili ovu atmosferu. Spavate li mirno, Kolo srpskih sestara i Humanitarno udruženje žena Duga? Gadite mi se svi", poručila je između ostalog  Vanja Stokić.

Iz policije su saopštili da im je u 18.45 prijavljeno narušavanje javnog reda i mira, odnosno da je više nepoznatih osoba fizički i verbalno napalo grupu građana koja se samoinicijativno okupila.

Dodali su da je jednoj osobi u Hitnoj pomoći pružena pomoć, a da su ostali okupljeni, kako su naveli, pristupili u policijsku upravu radi lične bezbjednosti.

Napad u Banjaluci su najoštije osudili Delegacija EU u BiH, američka i britanska ambasada u Sarajevu.

Podsjećanja radi, policija je juče zabranila ranije najavljeni skup “BH Povorke ponosa” koja je planirala projekciju filma “Pride” diskusiju o pravima i slobodama i žurku u prostoru DKC Incel. Ovaj skup je zabranjen uz obrazloženje da su aktivisti nakon niza prijetnji ugroženi te da im se ne može garantovati bezbjednost. Organizacioni odbor Bh. povorke ponosa nakon toga se oglasio i najavio pravne korake.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE