• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PDP traži od Narodne skupštine RS: Milanovića proglasiti personom non grata u Srpskoj

Autor Dragana Božić

Klub poslanika PDP-a će Narodnoj skupštini Republike Srpske uputiti prijedlog Deklaracije kojom bi se predsjednik Hrvatske Zoran Milanović proglasio personom non grata na teritoriji Republike Srpske, rekao je tokom današnje sjednice NSRS poslanik PDP-a Milanko Mihajilica

 Milanko Mihajilica Izvor: Mondo - Slaven Petković

Mihajilica je ovo izjavio nakon burnih diskusija tokom kojih je predsjednik NSRS Nenad Stevandić oduzimao riječ poslanicima opozicije koji su negodovali zbog posjete predsjednika Hrvatske Derventi, tokom koje je odlikovao zloglasnu 103. brigadu HVO-a.

"Milanović je najgrublje uvrijedio Republiku Srpsku, sve borce Vojske Republike Srpske, poginule i ranjene, a zbog neviđene istorijske sramote Dodik, Cvijanović, Višković, ministar unutrašnjih poslova i svi drugi koji su znali, odobrili, dali saglasnost i obezbjeđenje da nam se Milanović ruga i vrijeđa treba da podnesu ostavke. Podsjećam da Milanović i Plenković nisu dozvolili predsjedniku Vučiću da položi vijenac žrtvama genocida u Jasenovcu čiju je arhivsku građu upravo Dodik isporučio na kraju Zagrebu. Neću da ćutim, nemam i nemamo na to pravo zbog žrtava iz prošlosti i naše budućnosti", kaže Mihajilica.

Podsjetio je da je predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović samo nekoliko dana prije ovog  događaja bila u posjeti Zagrebu, izrazivši uvjerenje da je morala znati da Milanović planira posjetu.

Prije toga je šef Kluba poslanika PDP-a Igor Crnadak, nekadašnji ministar inostranih poslova BiH, rekao da ista stranka, SNSD, vrši vlast i u Derventi i na nivou BiH, te da su se na nivou BiH morale dati sve neophodne saglasnosti za dolazak Milanovića i održavanje sramnog događaja u Derventi.

Poslanik PDP-a Radislav Dončić najavio je da će u nedelju, 2. aprila, u 12 sati otići na Kostreše, gdje se kao borac Vojske Republike Srpske borio protiv 103. brigade HVO-a koju je odlikovao Milanović, te na lokalnom groblju odati počast poginulim saborcima i svim žrtvama zločina pomenute brigade.

"Pozvaću svoje saborce i naše sugrađane da mi se pridruže i da na ovaj način, sjećajući se naših stradalnika, damo odgovor na sramotu i poniženje koje smo svi doživjeli zbog odlikovanja te zločinačke jedinice, i to u srcu Republike Srpske", poručio je Dončić.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Koga

Baš bi trebalo krenuti od Milanovića, vjerovatno sugestija PDP bi bila da sljedeći za sankcije bude Orban

РС

Kada vi proglasite Šmita, onda ćemo ići redom!

MONDO REPORTAŽE